Και απόψε παραμένουν στα "μπλόκα" οι αγρότες - Τι ώρες κλείνουν οι δρόμοι σε Αχαία, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία (ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ)

Σκληρή γραμμή

Νεότερη ενημέρωση 21.27' Άνοιξε πριν λίγο ο δρόμος στην Πατρών  - Πύργου στο ύψος των φαναριών της Κάτω Αχαίας. Οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες.

Νεότερη ενημέρωση 18.45' Έκλεισε πριν λίγα λεπτά η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαίας. 

Ήδη η Αστυνομία πραγματοποιεί εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά εθνική.

Πρώτη ενημέρωση 18.18'

Επί ποδός παραμένουν οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδος, με τα τρακτέρ στους δρόμους και τους αποκλεισμούς να συνεχίζονται και σήμερα.

Τα μπλόκα παραμένουν στην Π.Ε. Αχαίας στο Αίγιο, το Σταυροδρόμι και στην Κάτω Αχαγιά, στην Ηλεία σε Μαραθιά, Κουρτέσι και Άγιος Γέωργιο Πύργου και στην Αιτωλοακαρνανία σε Ευηνοχώρι, Περιφερειακή Ναυπάκτου, Κόμβο Κεφαλοβρύσου, Αγιο Νικόλαο Βόνιτσας στο δρόμο προς Λευκάδα και στο δρόμο Βόνιτσας Αστακού στην Κανδήλα.

Αχαία

Ειδικότερα, οι αγρότες της Κάτω Αχαϊας κλείνουν την Πατρών-Πύργου στο ύψος των φωτεινών σηματοδοτών, όπως κάθε μέρα, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Μέχρι στιγμής νεότερη πληροφόρηση για αποκλεισμό της κυκλοφορίας από το μέτωπο της Αιγιάλειας.

Ηλεία

Στην Ηλεία οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο της Μαραθιάς οι οποίοι έκλεισαν για λίγο το μεσημέρι την Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου. Ωστόσο επισημαίνουν ότι παραμένουν στο μπλόκο και συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται κορύφωση την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, που έχει πανελλαδική απεργία.

Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία αποφάσισαν, κατά την διάρκεια συνέλευσης να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας σε καταλήψεις, πορείες διαμαρτυρίας και πολύωρους αποκλεισμούς του κόμβου Κεφαλοβρύσου, αλλά και των παρακαμπτηρίων οδών.

Αύριο στις 11:00 το πρωί οι αγρότες θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα καταλήξει στην ΔΟΥ Αγρινίου και θα ακολουθήσει κατάληψη της οικονομικής υπηρεσίας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, καθώς και των παρακαμπτηρίων οδών.

Σήμερα Κυριακή έγινε το μεσημέρι συγκέντρωση αγροτών στην εθνική οδό Βόνιτσας - Λευκάδας στον κόμβο του Αγίου Νικολάου, στην Κανδήλα και στο 'Ακτιο.

Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έκαναν αποκλεισμό της περιμετρικής της Ναυπάκτου, ενώ μέχρι τις 9 το βράδυ παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Ακόμη, μέχρι τις 10:00 το βράδυ, οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό Αντιρρίου -Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου.

Κορινθία

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστή την νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια Ισθμού, ενώ κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, τις ώρες 20.00 με 20.30, ενώ σημαντικό είναι ότι από χθες στον Ισθμό, οι αγρότες ελέγχουν όλα τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στην Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ