Nτουέτο Γεωργιανών που ξάφριζε σπίτια και μαγαζιά στην Αττική

επεσε στα χέρια της αστυνομίας

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από υπηκόους Γεωργίας, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές σε οικίες και καταστήματα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ, εντοπίστηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, δύο υπήκοοι Γεωργίας οι οποίοι μόλις είδαν τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να διαφύγουν. Ο ένας, μάλιστα, έριξε στο έδαφος ένα πιστόλι. Αμεσα ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι και οι δύο, ηλικίας 36 και 38 ετών, είναι σεσημασμένοι για κλοπές σε οικίες και καταστήματα, έχοντας εκτίσει πολυετείς ποινές φυλάκισης. Το τελευταίο εξάμηνο, μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς τους, ένας εκ των οποίων είναι ήδη κρατούμενος Σωφρονιστικού Καταστήματος, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, το πιστόλι που πέταξε ο 38χρονος είναι υπηρεσιακό και είχε κλαπεί από οικία αστυνομικού.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν εννέα υποθέσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ