Αχαΐα: Χαλαρότερους ελέγχους στα πυρηνελαιουργεία ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών;

Κενό στην νομοθεσία για την επιβολή προστίμων εξαιτίας δυσοσμίας!

Σε μια περίοδο έντασης του φαινομένου της δυσοσμίας από τα πυρηνελαιουργεία, με τους πολίτες της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας να διαμαρτύρονται και να ζητούν μέτρα, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, ζητά εξηγήσεις από τις τοπικές αρχές για τους απανωτούς ελέγχους που γίνονται στις εγκατεστημένες στην ΒΙ.ΠΕ. μονάδες επεξεργασίας ελαιοπυρήνα!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτης του κ. Κουρουμπλή επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και του ζήτησε εγγράφως να εξηγήσει για ποιόν λόγο υπάρχει ένταση των ελέγχων στα πυρηνελαιουργεία της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, παραμένει χωρίς νομοθετική ρύθμιση το πρόβλημα της δυσοσμίας των πυρηνελαιουργείων. Αυτό σημαίνει ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν την νομική δικαιοδοσία να επιβάλουν πρόστιμα στις επιχειρήσεις, παρά το τεράστιο πρόβλημα από τις οσμές και την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη ζητήσει να υπάρξει πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να θεωρείται παράβαση και να θεσπιστούν πρόστιμα για την δυσοσμία που πολλές φορές είναι αφόρητη, κυρίως σε ημέρες αργιών και στα σαββατοκύριακα.

Πάντως, η παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι φυσικό να γεννά πολλά ερωτηματικά και να ερμηνεύεται ακόμα και ως προσπάθεια χαλάρωσης των ελέγχων των πυρηνελαιουργείων.