Φ. Γεννηματά: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Ν.Δ. αποτελούν τη λύση για τη χώρα

συγκρότηση ενός νέου «μεγάλου προοδευτικού πόλου»

Τη συγκρότηση ενός νέου «μεγάλου προοδευτικού πόλου» πολιτικά οριοθετημένου από «τον αριστερό λαϊκισμό και τις συντηρητικές πολιτικές της δεξιάς», με αυτοδύναμη στρατηγική, πρότεινε εκ νέου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος, ενώ εκτίμησε ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑούτε η Ν.Δ. αποτελούν τη λύση για τη χώρα».

Όπως ανέφερε, η πρότασή της αφορά τους πολίτες που αισθάνονται ότι ανήκουν «στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Μεταρρυθμιστικής Παράταξης». «Της Παράταξης που περιλαμβάνει την κεντροαριστερά της ευθύνης, το Ριζοσπαστικό Κέντρο, τη Σοσιαλδημοκρατία, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Ανανεωτική Αριστερά, τις δυνάμεις της Οικολογίας», συπλήρωσε.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε να δημιουργηθούν δίκτυα ενεργών πολιτών, να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ως το τέλος Φεβρουαρίου, για τον διάλογο και την ωρίμανση των αποφάσεων, αλλά και να συγκροτηθεί ξεκινώντας από τις Δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ,Κινήσεις Πολιτών), μια Ενιαία Πολιτική Οργανωτική Επιτροπή που θα εξειδικεύει τα βήματα και την προετοιμασία για την Συνδιάσκεψη.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε τα βασικά σημεία της πρότασής της, κάνοντας λόγο για Πολιτική Προγραμματική Συνδιάσκεψη τον Μάρτιο, προκειμένου να αποφασιστούν η νέα Διακήρυξη, το προγραμματικό πλαίσιο, το όνομα και τα σύμβολα. 

«Να βρεθούμε όλοι μαζί διακηρύσσοντας την αυτονομία των χώρων μας, με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε στελέχους, με αναλογική εκπροσώπηση στη βάση της πρόσφατης εκλογικής ετυμηγορίας», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αλλά και με ενεργό παρουσία των Κινημάτων, της Αυτοδιοίκησης, των Συνδικάτων, των Επιμελητηρίων, όλων των ζωντανών δημιουργικών και παραγωγικών εκφραστών της Κοινωνίας».

Τόνισε δε ότι θα ακολουθήσει ως το Μάιο η άμεση εκλογή από την βάση του επικεφαλής της συμπαράταξης, με ανοιχτό μητρώο και χωρίς αποκλεισμούς.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία ότι «αδυνατούν να δώσουν θετικές απαντήσεις στις σημερινές προκλήσεις, να οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από την κρίση και να δημιουργήσουν καλύτερες ημέρες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Διαβάστε επίσης