Ισόβια στους αλλοδαπούς δράστες της δολοφονίας Καντάρη - Τον σκότωσαν για μια βιντεοκάμερα!

Καταδίκη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο

Ούτε μια μέρα δεν μείωσε το Εφετείο την ποινή των δύο Αφγανών κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, πριν από πέντε χρόνια, στο κέντρο της Αθήνας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τους καταδίκασε, ομόφωνα, σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ καθώς έκρινε, όπως και πρωτόδικα, ότι είναι ένοχοι για την αποτρόπαια δολοφονία που έγινε λίγα μέτρα από το σπίτι του 44χρονου όταν οι δυο άνδρες του επιτέθηκαν για να του αρπάξουν την κάμερα που κρατούσε στα χέρια του με την οποία σκόπευε να απαθανατίσει την κόρη του που θα ερχόταν στη ζωή λίγες ώρες αργότερα.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων οι οποίοι, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν ότι δολοφόνησαν τον 44χρονο άνδρα και υπέδειξαν ως δράστη τον φυγόδικο Πακιστανό, συγκατηγορούμενο τους.

«Ήρθαμε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Δεν σκέφτηκα ποτέ να σκοτώσω. Δείτε το πρόσωπο μου μπορώ εγώ να σκοτώσω;», είχε πει χαρακτηριστικά ένας από τους κατηγορούμενους απευθυνόμενος στους δικαστές.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Μπρακουμάτσου ο οποίος αποδόμησε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, εντόπισε τις αντιφάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει και εξέφρασε με βεβαιότητα την πεποίθηση ότι ο ένας μαχαίρωσε το θύμα και ο άλλος ήταν άμεσος συνεργός.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ωστόσο, εισηγήθηκε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας κάτι που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος και μητέρα των παιδιών, του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι, η οποία ζητούσε από την πρώτη στιγμή να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την δολοφονία του άντρα της. Η απόφαση του δικαστηρίου ικανοποίησε την κ. Βιρτζίλι, η οποία σε δηλώσεις της υπογράμμισε πως είναι μια δικαίωση για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα τέσσερα παιδιά του συζύγου της. «Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αυτή που έπρεπε», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως τα παιδιά δεν έχουν ακόμα ρωτήσει λεπτομέρειες για τη δολοφονία.

Ο δικηγόρος Σωκράτης Μαρινάκος τόνισε ότι η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση, ωστόσο, όπως σημείωσε δεν αλλάξει το γεγονός ότι η ημερομηνία γέννησης της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Εμμανουέλας, θα είναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του.

Διαβάστε επίσης