Πάτρα: Και οι άκυρες συναλλαγές δεσμεύουν χρήματα - Από τι κινδυνεύουν όσοι χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες

προσοχη στις χρεωσεις κατα τις συναλλαγές

Σε βραχνά για τους καταναλωτές εξελίσσεται η χρήση χρεωστικών καρτών και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τις συναλλαγές. Κι αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί ότι ακυρώσεις συναλλαγών, ορισμένες φορές μετατρέπονται σε διπλές χρεώσεις, κατά τις οποίες δεσμεύονται επιπλέον χρήματα για αρκετές ημέρες.

"Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν τις χρεώσεις στους λογαριασμούς τους, εφόσον χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες" ανέφερε στο tempo24.gr τραπεζική πηγή, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά παράπονα και Πατρινών καταναλωτών, οι οποίοι έχουν μπλέξει σε αντίστοιχες περιπέτειες.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που μια συναλλαγή ακυρώνεται ή λόγω αδυναμίας συστήματος δεν εκτελείται και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. "Είναι πολύ πιθανό ο καταναλωτής να δει στο λογαριασμό του διπλή χρέωση" εξηγεί η ίδια πηγή. Έτσι , δεσμεύεται το διπλάσιο του ποσού της συναλλαγής για ένα χρονικό διάστημα. 

Εφόσον εντοπιστεί η διπλή χρέωση απαιτείατι χρόνος από τρεις έως και 20 ημέρες, έως ότου επιστρέψουν τα χρήματα στο λογαριασμό του δικαιούχου, καθώς μεσολαβεί διασταυρωση στοιχείων μεταξύ τράπεζας και επιχείρησης, διάστημα κατά το οποίο ο καταναλωτής δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεσμευμένα χρήματα, ακόμη κι αν τα χρειάζεται...

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ