Τα 10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Ντέιβιντ Μπάουι

Μια αράχνη πήρε το όνομά του!

Αν πιστεύετε ότι τα μάτια του Ντείβιντ Μπάουι είχαν διαφορετικό χρώμα έχετε πέσει θύμα ενός μύθου.

Διαβάστε 10 πράγματα για τον καλλιτέχνη που ίσως δεν γνωρίζατε.

1. Δεν του άρεσε το τσάι

Οταν ήταν 5 χρονών, οι γονείς του τον πήγαν στον Τάμεσης για μια βόλτα με τα τουριστικά ποταμόπλοια. Εκεί του πρόσφεραν ένα τσάι παραβρασμένο που είχε αποκτήσει μια άσχημη γεύση. Αηδίασε τόσο που ποτέ ξανά δεν θέλησε να δοκιμάσει να πιει αγγλικό τσάι. Αντίθετα είχε δοκιμάσει γιαπωνέζικο πράσινο τσάι και του άρεσε.

2. Μια αράχνη πήρε το όνομά τουλάχιστον

Πρόκειται για το είδος Heteropoda davidbowie που ζει στη Μαλαισία και έχει πορτοκαλί χρώμα.

3. Τα μάτια του είχαν το ίδιο χρώμα

Παρά τα όσα πιστεύει όλος ο κόσμος, ο Ντειβιντ Μπάουι δεν είχε ετεροχρωμία οφθαλμών. Τα μάτια του είχαν ακριβών την ίδια απόχρωση του γαλάζιου. Η εντύπωση του διαφορετικού χρώματος ήταν μια οφθαλμαπάτη που οφειλόταν σε ένα ατύχημα. Συγκεκριμένα, κατα τη διάρκεια ενός καυγά για ένα κορίτσι, ένας συμμαθητής του είχε χτυπήσει με την γροθιά του τον Μπάουι στο μάτι, με αποτέλεσμα η ίριδα να μείνει για πάντα διεσταλμένη.

4. Η προσελήνωση τον έκανε διάσημο

Το BBC είχε την ιδέα να «ντύσει» μουσικά τα πλάνα από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη το 1969 με το κομμάτι « Space Oddity» που μόλις είχε κυκλοφορήσει ο νεαρός και άσημος καλλιτέχνης.

5. Γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με τον Ελβις Πρίσλεϊ

Ο Μπάουι γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947, ακριβώς 12 χρόνια μετά τον βασιλιά της Rock N'Roll.

6. Πολλοί προφέρουν λάθος το όνομά του

Η σωστή προσφορά είναι Μπόουι και όχι Μπάουι

7. Απέρριψε την προσφορά της Βασίλισσας να γίνει ιππότης

Το 2000 του προσφέρθηκε η τιμητική διάκριση του Διοικητού του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, αλλά απέρριψε την προσφορά διότι δεν γνώριζε τι θα του κοστίσει... Τρια χρόνια μετά του προσφέρθηκε ακόμη μια ανάλογη διάκριση την οποία επίσης απέρριψε.

8. Ηταν πρωτοπόρος στην διάθεση κομματιών μέσω διαδικτύου

Το 1996, τραγούδι του «Telling Lies» διατέθηκε από την προσωπική ιστοσελίδα του για άμεσο κατέβασμα. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ευρυζωνικές συνδέσεις στο διαδίκτυο και κάθε χρήστης χρειαζόταν τουλάχιστον 11 λεπτά για να κατεβάσει το κομμάτι.

9. Ιδρυσε δική εταιρία ίντερνετ

Το 1998 το ιντερνετ κάνει τα πρώτα βήματά του στην Βρετανία με πολύ χαμηλές ταχύτητες, αλλά ο Ντέιβιντ Μπάουι μπορεί να διακρίνει το μέλλον αυτής της τεχνολογίας. Ιδρύει την εταιρία παροχής υπηρεσιών δικτύου BowieNet, η οποία διατηρήθηκε έως το 2012. Με 10 λίρες το μήνα οι συνδρομητές έπαιρναν δωρεάν χωρητικότητα 20MB για να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες και άλλα μοναδικά προνόμια, όπως αποκλειστικές συνομιλίες με τον καλλιτέχνη και κατέβασμα τραγουδιών του πριν κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

10. Ηταν υπέρμαχος των... μακριών μαλλιών

Στα 17 του ο Μπάουι, γνωστός τότε με το όνομα Ντέιβι Τζόουνς είχε πάρει μέρος σε μια εκπομπή του BBC ως ιδρυτής του «Συλλόγου για την Διατήρηση των Μακριών Μαλλιών στους Ανδρες». Ηταν το 1964 και τότε τα μακριά μαλλιά δεν είχαν ακόμη γίνει συνήθεια και μόδα

Διαβάστε επίσης