Όρθιος ο Παναιτωλικός, βυθίζεται ο Πανθρακικός

Ισοπαλία 0-0

Τι και αν έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι. Τι και αν έπαιζε από το 40’ με παίκτη παραπάνω. Τι και αν έχασε ένα… τσουβάλι γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. 

Ο Πανθρακικός ήρθε ισόπαλος για έβδομη φορά φέτος, 0-0 με τον Παναιτωλικό, στην αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της Super League, και παρέμεινε σε δεινή βαθμολογική θέση, προτελευταίος με 13 βαθμούς. 

Η ομάδα της Κομοτηνής, εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Κουτρομάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40’ (αυστηρή η πρώτη στο 28’), ήταν επιβλητική στο δεύτερο 45λεπτο, έπεσε, όμως, πάνω σε έναν απίθανο Δημήτρη Κυριακίδη, που ό,τι πήγαινε μέσα το έβγαζε! 

Τους 20 βαθμούς έφτασε η ομάδα του Αγρινίου, που άντεξε στην πίεση των Θρακιωτών και πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Το ματς

Χωρίς υπερβολή, πέρα από την αποβολή του Κουτρομάνου, δεν θα έχουμε να θυμόμαστε απολύτως τίποτα από το πρώτο μέρος! Μία τελική του Πανθρακικού στο 15’, ένα σουτ του Ίγκορ από δεξιά, πήρε ανάποδα φάλτσα και πήγε σχεδόν στο… σημαιάκι του κόρνερ, ενώ και η δεύτερη προσπάθεια του Βραζιλιάνου, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, είχε, περίπου, την ίδια κατάληξη… 

Ο Παναιτωλικός, από την άλλη, ακόμη… χειρότερος, δεν είχε ούτε μία τελική! Το σύστημα 4-2-3-1 που επέλεξαν τόσο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος όσο και ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν απέδιδε, καθώς αμφότερες οι ομάδες δεν μπορούσαν να βγάλουν τελική, με την αποβολή του 28χρονου μπακ να είναι η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο. 

Μία αποβολή, που, όπως αναμενόταν, άλλαξε τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανθρακικός μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και μέσα σε ένα τετράλεπτο (50’-54’) είχε δύο, τις πρώτες στο ματς, μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, τις προσπάθειες και πάλι του Ίγκορ, όμως, αλλά και το σουτ… φωτοβολίδα του Ντιγκινί, έβγαλε ο εξαιρετικός, σε ακόμη ένα ματς, Δημήτρης Κυριακίδης. 

Η διπλή -και κοντά η μία στην άλλη- ζώνη άμυνας, ωστόσο, του Γιάννη Μαντζουράκη, που ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να στείλει το παιχνίδι στα πλάγια και στις… σέντρες, δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να βγάλουν εύκολα φάσεις, μέχρι το 70’, όταν έχασαν την πιο κλασική ευκαιρία τους, με τον Μεχία να στέλνει την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή και ενώ είχε όλο τον χρόνο να κάνει κάτι καλύτερο. 

Τα τελευταία λεπτά ήταν πραγματικά… ροντέο. Ο Πανθρακικός πίεζε ασφυκτικά, ο Κυριακίδης συνέχισε να βγάζει ό,τι πήγαινε μέσα και κάπως έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (76’ Ροτζέριο), Χασομέρης (65’ Βάλτερ), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Ίγκoρ 

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρομάνος, Μάκος, Πάουλο, Ρουσκουσέδα, Ουάρντα (87’ Χαντάκιας), Βιγιαφάνιες (80’ Βασιλείου), Μαρκόφσκι (72’ Κάπελ) 

Διαιτητής: Κύζας 

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

Πηγή: sport-fm.gr