Ξάνθη-Ατρόμητος: 2-2

χορταστικο ματς στα πηγάδια

Το αποτέλεσμα που δεν «βόλεψε» καμία από τις δύο ομάδες ήταν αυτό που «σφράσγισε» τις προσπάθειες των παικτών της Ξάνθης και του Ατρόμητου στα Πηγάδια. Οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 2-2, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 18ης αγωνιστικής της Super League, με τους Περιστεριώτες να προηγούνται δύο φορές (34΄ Ούμπιντες, 59΄ Λαζαρίδης) και τους γηπεδούχους να απαντούν ισάριθμες (57΄ Καπετάνος, 74΄ Νιέτο).

Η Ξάνθη, που ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι, ωστόσο, έμεινε χωρίς νίκη για 6 σερί ματς, καθώς η τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν στις 22/11 όταν είχε νικήσει 2-0 τον Πανιώνιο.

Το συγκρότημα του Λουτσέσκου έφτασε στους 18 βαθμούς, όσους και οι Περιστεριώτες, που έμειναν για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι (3 ισοπαλίες, 2 νίκες). Οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για το γκολ της ισοφάρισης από τον Καπετάνο, παρ΄ όλα αυτά δεν έφυγαν με το «τρίποντο» από τα Πηγάδια, με τις δύο ομάδες να παραμένουν σε... τροχιά υποβιβασμού!

Η ομάδα, που στο πρώτο μέρος είχε και την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις ευκαιρίες για να προηγηθεί, ήταν τελικά αυτή που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ελέω Γκορμπούνοφ και αστοχίας των παικτών της, η Ξάνθη όχι μόνο δεν έβαλε γκολ, αλλά δεν κατάφερε ούτε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της, καθώς στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα στο 34΄ με το εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Ούμπιντες (δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αργεντινό).

Η πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ του Ατρόμητου έγινε στο 16΄, όταν ο Νιέτο με ατομική προσπάθεια έπιασε το συρτό σουτ που δεν ανησύχησε τον Γκορμπούνοφ. Απίστευτη ευκαιρία έχασε η ομάδα του Λουτσέσκου στο 20΄, με τον Καπετάνο να πλασάρει από κοντά και τον Γκορμπούνοφ να κάνει τεράστια επέμβαση με το χέρι, ενώ στη συνέχεια απομάκρυνε ο Κοντοές.

Ένα λεπτό μετά ο Ορφανίδης δεν έκανε καλό κοντρόλ ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Λευκορώσο τερματοφύλακα των «κυανόλευκων», ο οποίος στο 44΄ ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε και πρόλαβε να μπλοκάρει πριν πλασάρει ο Νιέτο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με τη Ξάνθη, δηλαδή, να πιέζει από τα πρώτα λεπτά και στο 46΄ Νιέτο βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο, ο Γκορμπούνοφ ήταν σε μεγάλη μέρα κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 57'.

Ο Λουσέρο με φάουλ έφερε τη μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου άθελά του ο Λισγάρας βρήκε τον Καπετάνο, που από κοντά «κεραυνοβόλησε» τον Γκορμπούνοφ (πρώτο γκολ του σέντερ φορ της Ξάνθης μετά από 304 ημέρες!). Γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο στράικερ της Ξάνθης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δεν πρόλαβαν να χαρούν το γκολ της ισοφάρισης οι Ακρίτες και στο 59΄ από νέα εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, ο προωθημένος Λαζαρίδης σα σε προπόνηση με κεφαλιά έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους Περιστεριώτες (2-1). Τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια έχασε η ομάδα του Λουτσέσκου στο 70'.

Ο Γκορμπούνοφ έκανε κακή εκτίμηση της μπάλας, με αποτέλεσμα ο Καπετάνος από πλάγια θέση έξω από την περιοχή πλάσαρε στην άδεια εστία, αλλά ο πανταχού παρών στο σημερινό ματς, Ούμπιντες, απεσόβησε τα χειρότερα.

Συνέχισε να πιέζει η Ξάνθη και στο 74΄ από το σουτ του Νιέτο μέσα από την περιοχή προήλθε το 2-2, μιας και ο Γκορμπούνοφ έδειξε να αιφνιδιάζεται! Αμέσως μετά τη σέντρα οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» την ολική ανατροπή, αλλά στάθηκαν άτυχοι, καθώς η μπάλα μετά το κόρνερ του Βασιλακάκη και την κεφαλιά του Ούμπιντες βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Καπετάνος αστόχησε προ κενής εστίας!

Διαιτητής: Τ.Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Καρυπίδης - Γκορμπούνοφ, Μπρίτο, Μπίτολο

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (72΄ Τριάδης), Λουσέρο, Βασιλακάκης (80΄ Ερέα), Νιέτο, Ορφανίδης (64΄ Σκουρτάι), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Κούρος, Μπρίτο (90΄ Μίλος Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Ούμπιντες, Λε Ταλέκ (27΄ Μπάλλας), Μπίτολο, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (76΄ Γοδόι).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης