Δυτική Ελλάδα: Τέλος στην αγωνία και αναμονή των φοιτητών - Δείτε τη ΛΙΣΤΑ με τα αποτελέσματα των μετεγγραφών

ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές φοιτητών στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μεταξύ αυτών και για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Συνολικά, καλύφθηκαν 4.534 θέσεις ενώ  9.930 φοιτητές είχαν κάνει αίτηση. Από τις αιτήσεις  οι 9.710 επικαλέστηκαν μοριοδοτούμενα κριτήρια και οι 220 ασθένειες ή αναπηρίες.

Ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων ήταν 7.042 ενώ υπήρχαν και 6 Τμήματα που δεν είχαν ποσοτικό περιορισμό στον αριθμό των θέσεων για μετεγγραφή.

6.600 φοιτητές δήλωσαν μόνο ένα τμήμα για να μετεγγραφούν. Τις περισσότερες προτιμήσεις, 2166, συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από τον συνολικό αριθμό προτιμήσεων (13.260), οι 7.860 αφορούσαν σε πανεπιστήμια, οι 5.351 σε ΤΕΙ και οι 49 σε Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Τα ιδρύματα της Αττικής συγκέντρωσαν 6.639 προτιμήσεις και τα τριτοβάθμια ιδρύματα της Θεσσαλονίκης 3.686, ενώ 2.935 προτιμήσεις αφορούσαν σε ιδρύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής είναι διαθέσιμα είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr στην οποία μπορούν να μπουν οι ενδιαφερόμενοι με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) με τα οποία υπέβαλαν την αίτησή τους, είτε μέσω σχετικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε ολόκληρη τη λίστα.

Διαβάστε επίσης