Κυριάκος Μητσοτάκης: Βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δεν γίνεται - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ με επίθεση στην κυβέρνηση

Ευχαριστώντας τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γιάννη Τραγάκη, που «έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και κατάφεραν να ολοκληρωθεί άψογα η διαδικασία εκλογής προέδρου», αλλά και δίνοντας συγχαρητήρια στους βουλευτές της ΝΔ που «κράτησαν τη ΝΔ όρθια» το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα», ξεκίνησε την πρώτη του ομιλία ενώπιον της ΚΟ του κόμματος ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης από τους βουλευτές του κόμματός του ένα «θερμό χειροκρότημα» για τον Βαγγέλη Μειμαράκη. «Τον σέβομαι τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου», υπογράμμισε. Μαζί και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, συμπλήρωσε.

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Μας δίνουν δύναμη, ήρθαν στη ΝΔ και πολλοί που δεν ανήκαν παραδοσιακά στο κόμμα μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, εντολή των ψηφοφόρων είναι «ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση της ΝΔ ώστε να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Ζήτησε επίσης να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους Έλληνες, χωρίς λαϊκισμούς. «Έχουν χρέος να συμβάλλουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σε αυτό τον στόχο», συνέχισε.

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στην «ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα». Σημείωσε επίσης πως «η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα της χώρας και η πολιτική θα το λύσει. Να βοηθήσουμε τους πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι».

«Οι προσδοκίες των πολιτών είναι πολύ μεγάλες αλλά θα τους δικαιώσουμε με οργανωμένη δουλειά, με άποψη, με πρόταση, με συνέπεια, με ειλικρίνεια. Η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να βγει η πατρίδα από την κρίση», επισήμανε.

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση

«Πρώτο μας μέλημα είναι να επιτελέσουμε τον ρόλο μας, να ασκήσουμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση με πρόταση. Δεν αρκούμαστε στην ανέξοδη κριτική, που είναι ο ορισμός του λαϊκισμού», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το Ασφαλιστικό ως το πρώτο μεγάλο ζήτημα. «Διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης και θα καταψηφίσουμε», τόνισε, για να συμπληρώσει πως «στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει».

Συνέχισε λέγοντας πως «η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση». Εξαίρεση έκανε ο κ. Μητσοάκης στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα το θέσει.

«Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ η χώρα δεν θα βγει από την κρίση», τόνισε.

Αναφερόμενος στις Σκουριές, σημείωσε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στη χώρα. «Αναρωτιέμαι τι θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας.

Αναφέρθηκε επίσης στον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτήρισε, διάλογο για την Παιδεία λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι πεδίο άσκησης ιδεοληψίας.

Τα εσωκομματικά και τα οικονομικά της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές του κινήσεις. «Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε τη δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα χτίσουμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αποστεωμένο, θα συνομιλεί με την κοινωνία, θα ανοίξουμε την ΝΔ στην κοινωνία και θα την ξανακάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη».

Ανακοίνωσε επίσης ότι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Τσιάρας. Επίσης ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους: τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Βρούτση και την Νίκη Κεραμέως. Προανήγγειλε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τους τομεάρχες του κόμματος.

Διαβάστε επίσης