"Λουκέτο" έβαλαν οι δικηγόροι στα Δικαστήρια της Πάτρας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συμβολικό "λουκέτο" από τους δικηγόρους της Πάτρας σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια. Οι δικηγόροι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι όπως έχει προγραμματιστεί να γίνει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Ο νομικός κλάδος διαμαρτύρεται για το ασφαλιστικό και διαμηνύει για πιο σκληρές κινητοποιήσεις. 

 

 

 

Στο μεταξύ με λεωφορεία έφυγαν σήμερα από την Πάτρα για την Αθήνα Πατρινοί δικηγόροι, προκειμένου να λάβουν μέρος  στην πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία από τα γραφεία του Δ.Σ.Α προς τη Βουλή και ώρα 12.00 το μεσημέρι. 

Επίσης, σήμερα  Πέμπτη,  παραμένουν κλειστά τόσο τα γραφεία των δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, όσο και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, λόγω της πανδικηγορικής συγκέντρωσης και της σύγκλησης την ίδια ημέρα της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Η  αποχή των δικηγόρων και της Πάτρας συνεχίζεται έως τις 15 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια μέρα η γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου θα συνέλθει για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας, αποφάσισε ακόμη

- Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων (μικρού και μεσαίου εισοδήματος) και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους, δημιουργώντας κατ΄αποτέλεσμα συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού.
Να απαιτήσει από τους βουλευτές του νομού Αχαΐας να λάβουν δημόσια θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού, που αφορούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους δικηγόρους.
- Να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας προχωρούν καθημερινά σε δίωρες στάσεις εργασίας από τις 9 έως τις 11 το πρωί, καθώς στα θεσμικά τους αιτήματα προστέθηκε και το ασφαλιστικό.

Διαβάστε επίσης