Βρέθηκε Βραζιλιάνος 131 ετών που συζεί με την 62χρονη σύζυγό του

για ρεκορ γκινες

Αν επιβεβαιωθεί η ηλικία του, όχι μόνο θα μπει στο βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ζήσει ποτέ, τουλάχιστον τους τελευταίους αιώνες που εκδίδονται ταυτότητες και διαβατήρια. Δημόσιοι υπάλληλοι στη Βραζιλία υποστηρίζουν ότι εντόπισαν – μέσω του ληξιαρχείου – έναν άντρα ηλικίας 131 ετών! Οι εκπλήξεις, μάλιστα, δεν περιορίζονται σε αυτό καθ' αυτό το γεγονός. Ο Βραζιλιάνος που φέρεται να έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, ζει με τη σύζυγό του, από την οποία τον χωρίζουν... 69 χρόνια διαφοράς, ήτοι, είναι μόλις 62 ετών!

Πρόκειται για μία ιστορία που αν επιβεβαιωθεί ως προς την ημερομηνία γέννησης του Ζοάο Κοέλιο ντε Σόουζα, θα ανατρέψει πολλά ρεκόρ και θα προκαλέσει παγκόσμια συζήτηση, καθώς εμπεριέχει ένα σωρό «πικάντικες» παραμέτρους.



Πρώτα απ' όλα, ο κ. Ζοάο φέρεται να έχει γεννηθεί στις 10 Μαρτίου 1884. Αν ισχύει η συγκεκριμένη ημερομηνία γέννησης, τότε αυτόματα καταρρίπτει το ρεκόρ του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον πλανήτη, βάζοντας το όνομά του στο βιβλίο Γκίνες έναντι του Γιαπωνέζου Γιασουτάρο Κόιντε, ο οποίος είναι 112 ετών. Παράλληλα, θα καταλάβει την πρώτη θέση στη λίστα με τους γηραιότερους ανθρώπους που έζησαν – τουλάχιστον – στη σύγχρονη εποχή, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Γάλλου Ζαν Καλμέν, ο οποίος απεβίωσε το 1997 σε ηλικία 112 χρόνων.



Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που τον ανακάλυψαν, ο Ζοάο Κοέλιο ντε Σόουζα γεννήθηκε στην πόλη Μερουκόα, στη Σεαρά, περίπου 2.000 μίλια απόσταση από την περιοχή Άκρα, στην οποία διαβιώνει αυτήν την περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, τα έγγραφα διασταυρώθηκαν στο χωριό Εστιράο ντο Αλκάνταρα, το οποίο βρίσκεται περίπου 30 λεπτά με το καράβι από τη Σένα Μαδουέιρα και επιβεβαιώθηκαν από την 62χρονη σύζυγό του και τη 16χρονη εγγονή του.

Τα εντυπωσιακά δεν τελειώνουν εδώ. Η κόρη του είναι 30 χρονών. Τί σημαίνει αυτό; Ότι αν όντως είναι 131 χρονών, σημαίνει ότι ο Ζοάο Κοέλιο ντε Σόουζα κατάφερε να καταστήσει έγκυο την 32χρονη τότε σύζυγό του, σε ηλικία 101 ετών!

«Κάποιοι αμφισβητούν ότι είναι αλήθεια και κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι αδύνατον για έναν άνθρωπο να ζει τόσα χρόνια. Αυτό με προσβάλει, διότι τα έγγραφα είναι τεκμηριωμένα και έχουν σταλεί για επιβεβαίωση σε ειδικούς πολλές φορές, ώστε να αποδειχθεί η γνησιότητά τους», δήλωσε η 30χρονη κόρη του, Σιρλέν Σόουζα.

Διαβάστε επίσης