Πλακιωτάκης: Κινδύνεψε με διάσπαση η ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Την αποκάλυψη ότι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της ακύρωσης των εσωκομματικών εκλογών βρέθηκε στα πρόθυρα της διάσπασης και της διάλυσης έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM υποστήριξε ότι υπήρξαν οριακές στιγμές, καθώς είχε ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ των υποψηφίων και η Ν.Δ κινδύνεψε με διάλυση. Ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι είναι στο χέρι του Κυριάκου  Μητσοτάκη να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις και να ανασυγκροτήσει το κόμμα.

Για τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι ήταν και παραμένει  εγγυητής για την ενότητα της παράταξης. «Σύντομα με οργανωτική ανασυγκρότηση θα είμαστε έτοιμοι  να αναλάβουμε την τύχη της χώρας» τόνισε ενώ για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος είπε ότι παραμένει αυτό είναι ο  κοινωνικός φιλελευθερισμός όπως διατυπώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Για τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ είπε ότι πλέον καθίσταται μη βιώσιμη η λειτουργία του κόμματος και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μείωση των λειτουργικών εξόδων. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το κόμμα δεν δέχεται μείωση συντάξεων και εισφορών αλλά άφησε παράθυρο για στήριξη κάποιων άρθρων του ασφαλιστικού  διευκρινίζοντας  ότι αυτά θα συζητηθούν στα αρμόδια όργανα.



 

Διαβάστε επίσης