Αχμέτ Νταβούτογλου: Όλοι οι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη ήταν ξένης υπηκοότητας

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ξένος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους»

Όλοι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν υπήκοοι ξένων χωρών, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας είναι ένας ξένος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Προσδιορίσαμε ότι ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σουλταναχμέτ είναι ένα ξένος μαχητής του Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)» επισήμανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας σύντομης δήλωσης που μεταδόθηκε στα τηλεοπτικά δίκτυα στην Άγκυρα.

Διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εντοπίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με τον βομβιστή της Κωνσταντινούπολης και θα τα τιμωρήσει.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της. Τουλάχιστον οι 9 από τους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε σήμερα την καρδιά της Κωνσταντινούπολης ήταν Γερμανοί υπήκοοι, ανέφερε λίγο νωρίτερα ένας Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, πολλοί από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ήταν επίσης γερμανικής υπηκοότητας.

Διαβάστε επίσης