Πάτρα: Απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου η όπερα «Αλιείς Μαργαριταριών»

Στις 19.55 μ.μ

Σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 19.55 μ.μ θα αναμεταδοθείστο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η όπερα «Αλιείς Μαργαριταρίων» της Metropolitan Opera.

Η μεγαλοπρεπής όπερα του Bizet για τον πόθο και την λαχτάρα του έρωτα όπου τοποθετείται στην Άπω Ανατολή, παρουσιάζεται στην σκηνή της Met για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια!

Για πρώτη φορά, μετά το 1916 που ο Enrico Caruso πρωταγωνίστησε σ’ αυτήν την όπερα, η ΜΕΤ παρουσιάζει το πλούσιο, μελωδικό ρομάντσο του Bizet Αλιείς Μαργαριταριών σε σκηνοθεσία της Penny Woolcock, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ ανεβάζοντας το Δόκτωρ Ατόμικ του John Adams. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει μια διανομή με επικεφαλής την Diana Damrau στον ρόλο της όμορφης ιέρειας Λεϊλά. Ο Matthew Polenzani και ο Mariusz Kwiecien ερμηνεύουν τους ρόλους του Ναδίρ και του Ζούργκα, των δυο ψαράδων μαργαριταριών που η φιλία τους δοκιμάζεται από την αντιζηλία τους για την καρδιά της Λεϊλά∙ το “Au fond du temple saint” είναι ένα από τα πιο γνωστά ντουέτα στην όπερα. Ο Nicolas Testè ερμηνεύει τον αρχιερέα Νουραμπάντ στη νέα παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα την παραμονή του νέου έτους.

Εισιτήρια: €15 (κανονικό) και €10 (μειωμένο, για Μέλη Κινηματογραφικής Λέσχης, φοιτητικό, παιδιά, άνεργους).  Εισιτήρια διατίθενται από εμάς στις προβολές της Δευτέρας ή στο γραφείο μας κατά τις ώρες λειτουργίας του (Μέγαρο Κόλλα, Πλατεία Γεωργίου 3ος όροφος, τηλ. 693.6177790).

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ