"Λουκέτο" από σήμερα στη χειρουργική κλινική στο Νοσοκομείου Αιγίου - Τι θα γίνει με τα περιστατικά

Μονόδρομος η απόφαση υποστηρίζει η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος

Τέλος από σήμερα και με τη βουλά στις 24ωρες εφημερίες της Χειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Αιγίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, τίθεται σε εφαρμογή η μερική λειτουργία του τμήματος στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εφημεριών, το οποίο περιορίζεται σε τρεις μόλις ημέρες!

Το νέο καθεστώς, τίθεται σ’ εφαρμογή  από σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οπότε  για χειρουργικά περιστατικά  κάθε Τρίτη – Πέμπτη και Κυριακή το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά και δέχεται περιστατικά, εν αντιθέσει με τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και  Σάββατο που σταματά να  εφημερεύει.

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου, παρά το γεγονός πως καλύπτει τις ανάγκες δεκάδων πολιτών της Αιγιάλειας και όχι μόνο. Η έλλειψη προσωπικού στο συγκεκριμένο τμήμα ήταν μονόδρομος, όπως επισημαίνεται για την Διοίκηση του Νοοσηλευτικού Ιδρύματος στη λήψη της απόφασης για «εφημεριακό λουκέτο».

Αυτό σημαίνει πως περιστατικά που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από την χειρουργική κλινική, θα μεταφέρονται στα Νοσοκομεία των Πατρών (Άγιος Ανδρέας και Ρίον), επιβαρύνοντας την ήδη βεβαρυμένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας και στην κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς.

Τα προβλήματα που καταγράφνται στην εν γένει λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίου, αναμένεται να θα τεθούν επί τάπητος αύριο Τρίτη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχουν τα στελέχη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Κυριάκος Κοκκίνης.

 

Διαβάστε επίσης