«50 χρόνια Γιώργος Κατσαρός» στο Μέγαρο Μουσικής

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μαζί του θα εμφανιστούν οι Πάριος, Μαρινέλλα, Λιδάκης, Μπάσης, Ασλανίδου, Κλωναρίδης. Θα παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. 

Πάνω από 50 χρόνια λαμπερής καλλιτεχνικής πορείας μετράει ο Γιώργος Κατσαρός και πάνω από 1500 συνθέσεις και αμέτρητες επιτυχίες. Μόνο μέρος από τα τραγούδια αυτά, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε σε δύο παραστάσεις 8 και 9 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής, με τη συμβολή σπουδαίων ερμηνευτών. Ο Γιώργος Κατσαρός ασχολήθηκε εμπνευσμένα με τα περισσότερα είδη μουσικής, οργανική, λαϊκή, συμφωνική, μοντέρνα και παραδοσιακή, αφήνοντας το δικό του ισχυρό στίγμα σε όλα όσα καταπιάστηκε. 


Δεξιοτέχνης στο σαξόφωνο, μαέστρος, ενορχηστρωτής και δάσκαλος, επιλέγει και παρουσιάζει τραγούδια του ερμηνευμένα από φίλους του, Μανώλη Λιδάκη, Δημήτρη Μπάση, Μελίνα Ασλανίδου, τον Ηλία Κλωναρίδη και την τιμητική συμμετοχή των Μαρινέλλας και Γιάννη Πάριου.


Κατα τη βραδιά θα πραγματοποιηθεί και ένας «μουσικός διάλογος» ανάμεσα στον Γιώργο Κατσαρό και στους σπουδαίους συνθέτες Μίμη Πλέσσα, Κώστα Χατζή και Νίκο Ιγνατιάδη, που θα παραστούν και θα αυτοσχεδιάσουν στο πιάνο και την κιθάρα συνοδεύοντας το σαξόφωνο του.

Σε αυτές τις συναυλίες συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. 
Τη Συμφωνική Ορχήστρα θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ τη Χορωδία ο Σταύρος Μπερής.


Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο μουσικός, παραγωγός και συνεργάτης Φίλιππος Παπαθεοδώρου, τον οποίο συνδέει μακροχρόνια φιλία και άκρως επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία με τον συνθέτη, καθώς συνεργάστηκαν στην παραγωγή των σπουδαίων δίσκων "Δρόμος για τα Κύθηρα" και "Αλβανία", αλλά και σε μία σειρά απολύτως επιτυχημένων ορχηστρικών δίσκων που κυκλοφορούσαν σε ετήσια βάση, με το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τις συναυλίες παρουσιάζει ο δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος.
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν προς ενίσχυση της αγοράς ηλεκτροεγκεφαλογράφου του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. 

«50 χρόνια Γιώργος Κατσαρός»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 
8,9 Φεβρουαρίου 
Βασ. Σοφίας και  Κόκκαλη (20:30)