Σοκ: 400 γυναίκες κατήγγειλαν τους επίδοξους βιαστές τους στην Κολωνία

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από περίπου 1.000 μετανάστες στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Μπορεί αρχικά 120 γυναίκες να είχαν καταθέσει στις γερμανικές αρχές ότι πλήθος ανδρών τις κακοποίησε, αλλά σύμφωνα με νέα στοιχεία ο αριθμός των καταγγελιών αγγίζει τις 379!

Τη στιγμή που εκφράζονται φόβοι ότι οι καταγγελίες θα αυξηθούν, η γερμανική αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό υπόπτων ανάμεσα σε αιτούντες άσυλο και παράνομους μετανάστες.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνουν γερμανικά δημοσιεύματα περίπου οι μισές από τις καταγγελίες αφορούν σε σεξουαλικά αδικήματα, εκ των οποίων δύο υποθέσεις βιασμού.

«Έχουν σημειωθεί συλλήψεις και συνεχίζουμε να συλλαμβάνουμε υπόπτους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας, 

«Στη συνέχεια πρέπει να καθοριστεί αν πρόκειται για ανθρώπους που ενεπλάκησαν στα γεγονότα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς», διευκρίνισε η εκπρόσωπος, ενώ έπειτα από τα δραματικά περιστατικά και την κατακραυγή για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, οι τοπικές αρχές αυξάνουν τον αριθμό των ενστόλων που περιπολούν κρίσιμα σημεία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση οι τοπικές αρχές επισημαίνουν πως οι περισσότεροι από τους υπόπτους «προέρχονται από τη Βόρειο Αφρική», ενώ η έρευνα αφορά «σε αιτούντες άσυλο και ανθρώπους που παραμένουν στη Γερμανία παράνομα».

Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο η συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών είναι δύσκολη δεδομένου του χάους που επικράτησε στην κεντρική πλατεία της γερμανικής πόλης.

 

Από τη Γερμανία είχε ζητήσει άσυλο ο δράστης με το μαχαίρι στο Παρίσι


Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες προκύπτουν και για τον δράστη με το μαχαίρι που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού, πριν εξουδετερωθεί από τη γαλλική αστυνομία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις γερμανικές αρχές, ο Τυνήσιος Τάρεκ Μπελγκάσεμ, πριν μεταβεί στη Γαλλία είχε ζήσει σε εστία αιτούντων άσυλο στο Ρέκλινγκχαουζεν της Βόρειας Βεστφαλίας-Ρηνανίας στη δυτική Γερμανία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο άνδρας είχε ζωγραφίζει το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους στον τοίχο του διαμερίσματος όπου ζούσε στη Γαλλία, ενώ καταγράφηκε πολλές φορές στη Γερμανία χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα και εθνικότητες.

 

Η αρχή του τέλους για την καριέρα της Μέρκελ, λένε ειδικοί


Τη στιγμή που η Γερμανία είναι διχασμένη με τους σκληροπυρηνικούς να απαιτούν το κλείσιμο των… πυλών της χώρας στους μετανάστες και εκείνους που συνιστούν ψυχραιμία απαλλάσσοντας τους πρόσφυγες από τις κατηγορίες, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση.

Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, να πραγματοποίησε στροφή στο προσφυγικό ανακοινώνοντας πως καταδικασμένοι πρόσφυγες ακόμα και με αναστολή μπορεί να απελαθούν, δεν είναι λίγοι, όμως, όσοι εκτιμούν πως τα ανατριχιαστικά επεισόδια στην Κολωνία θα την πλήξουν ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με τον ειδικό της Deutsche Welle, Μπερντ Ρίγκερτ, όσα συνέβησαν θα αποτελέσουν την αρχή του τέλους για την καριέρα της Μέρκελ.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί είτε να αλλάξει την πολιτική της είτε να παραιτηθεί από την καγκελαρία», τόνισε ο Ρίγκερτ, προσθέτοντας ότι το σκάνδαλο της παραμονής της Πρωτοχρονιάς οδηγούν σε αδιέξοδο τη χώρα.

«Όσα συνέβησαν μπορεί να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους για την καριέρα της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ασκούσε μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη. Οι επιθέσεις σε γυναίκες στην Κολωνία ενισχύουν τη θέση των πολιτικών που τάσσονται κατά της πολιτικής για τους πρόσφυγες. Είναι δύσκολες στιγμές για την καγκελάριο», τόνισε ο ειδικός.

Παρότι, ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειχνε να αλλάζει σταδιακά στάση απέναντι στην προσφυγική ροή, ο Ρίγκερτ εκτιμά πως με τις σεξουαλικές επιθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται και πρόσφυγες, θα είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία για τη δίκαιη κατανομή προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Μέρκελ θα κληθεί να αντιμετωπίσει για μία ακόμα φορά σφοδρή πολιτική πίεση, ενώ σε αντίθεση με όσα υποστήριζε για «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» θα αναγκαστεί να αλλάξει τακτική απέναντι στη μεταναστευτική κρίση.

Διαβάστε επίσης