Αμαλιάδα: Ανακάλυψε τάφο του 4ου π.Χ. αιώνα στην αυλή του σπιτιού του

Συνελήφθη για λαθρανασκαφή
Φωτογραφίες: ilialive.gr

Σε λαθρανασκαφή στην αυλή του σπιτιού του είχε προβεί ένας 63χρονος στην Αμαλιάδα. Οι αστυνομικές αρχές μετά από έρευνα που έκαναν εντόπισαν τάφο του 4ου π.Χ. αιώνα και αρκετά κτερίσματα. Ο δράστης συνελήφθη ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Ο 63χρονος διαμένει μόνιμα στην έξοδο της Αμαλιάδας προς Σαβάλια. Από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο στο σπίτι του το πρωί του Σαββάτου. Εκεί διαπίστωσαν πως στην αυλή υπήρχε μια τρύπα στο χώμα η οποία ήταν καλυμμένη με κλαδιά για να μην είναι εμφανής. Η τρύπα που είχε διανοιχθεί πρόσφατα σύμφωνα με τις ενδείξεις, είχε βάθος τριών μέτρων και κατέληγε σε ένα θολωτό ταφικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος είχε ανακαλύψει τον τάφο, λόγω της ροής του νερού, που χανόταν σε αυτό το σημείο στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί στην έρευνα που έκαναν παρουσία Δικαστικής Λειτουργού, στο σπίτι του 63χρονου, βρήκαν στο μπαλκόνι και σε έναν κουβά με νερό ένα αγγείο που φέρεται να είχε τοποθετήσει ο δράστης για να καθαριστεί από τις λάσπες, ενώ ακόμα βρέθηκαν ένα χάρτινο κουτί με τμήματα αγγείων και αγγεία και μέσα στο σπίτι και άλλα αρχαία αντικείμενα.

Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας που εξέτασε το χώρο και τα ευρήματα διαπίστωσε πως πρόκειται για μια λάγινο με ερυθρή διακόσμηση, μια κοτύλη, έναν λύχνο, έναν κύαθο, ένα σκυφίδιο και έναν κάνθαρο με εγχάρακτη διακόσμηση, όλα του 4ου π.Χ. αιώνα.

Στο χώρο της λαθρανασκαφής διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ταφικό πίθο μεγάλου μεγέθους, που περιέχει και άλλα κτερίσματα. Εκεί μέσα βρέθηκαν και εργαλεία που φέρεται να χρησιμοποίησε ο δράστης για την λαθρανασκαφή.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν από τις Αρχές.

 ilialive.gr

Διαβάστε επίσης