Πύργος: Φωτιά κατέκαψε εξοχική κατοικία - Πιθανός εμπρησμός, μετά από διάρρηξη

Δίωρη μάχη έδωσε η Πυροσβεστική
Φωτογραφίες: ilialive.gr

Κατοικία τυλίχτηκε στις φλόγες το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο. Στην οδό Λετρίνης ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα σπίτι 65 τ.μ. Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα στο εσωτερικό της κατοικίας προκαλώντας μεγάλες  ζημιές στο εσωτερικό του, ύψους 25.000 ευρώ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ε΄δωσαν μάχη για δύο ώρες μεχρι να περιορίσουν το μέτωπο και να προστατέχουν τα παρακείμενα σπίτια.

Επί τόπου βρέθηκαν αστυνομία και ΔΕΗ.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται και δεν αποκλείεται να συνδέονται με διάρρξη.

Είναι η τρίτη πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Λέτρινα της Σπιάντζας, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις Αρχές από το βράδυ του Σαββάτου.  Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ και χάρη στην παρατηρητικότητα των περιοίκων και την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, ένα μεγάλο τμήμα του σπιτιού δεν καταστράφηκε.

Το σπίτι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μπροστά στη θάλασσα στην θέση «Λέτρινα 11» και όταν έφτασαν εκεί οι πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου και άνδρες της Αστυνομίας, διαπίστωσαν πως ο χώρος είχε παραβιαστεί.

Προφανώς ο δράστης του εμπρησμού, είχε εισέλθει στο σπίτι για να κλέψει και στη συνέχεια είτε για να σβήσει τα ίχνη του, είτε για λόγους εκδίκησης, έβαλε φωτιά και έφυγε.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες βρήκαν την κεντρική πόρτα ορθάνοιχτη και στο κάσωμα της αλλά και στην πόρτα εμφανή ίχνη από χτυπήματα και σπασίματα πάνω στην ξύλινη επιφάνεια. Η φωτιά είχε ξεσπάσει στα υπνοδωμάτια όπως φάνηκε και είχε μεταπηδήσει σε τμήμα της στέγης.

Από την ώρα που έφτασαν οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην υπάρξει επέκταση στο σύνολο του σπιτιού και να μην καταρρεύσει η στέγη.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, πλέον ερευνά το συσχετισμό των τριών περιστατικών εμπρησμών στην ίδια περιοχή και αναζητά το δράστη ή τους δράστες των πράξεων αυτών.

Με πληροφορίες από το ilialive.gr

Διαβάστε επίσης