Αντίστροφη μέτρηση για τις "Χρυσές Σφαίρες"

κυριακη η απονομη

Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των 73ων Χρυσών Σφαιρών, με παρουσιαστή τον Ρίκι Ζερβέ.

Το Carol ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία του Hollywood Foreign Press Association, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι η ταινία που θα φύγει με το μεγάλο βραβείο.

Το μόνο βραβείο που θεωρείται (σχεδόν) σίγουρο είναι εκείνο του Α Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία, όπου ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο φαίνεται να μην χάνει το αγαλματάκι. Πλέον θα πρέπει να πείσει και τους ψηφοφόρους της Ακαδημίας Κινηματογράφου για να φτάσει μέχρι το πολυπόθητο Όσκαρ.

Στην κατηγορία της Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, το Carol θεωρείται φαβορί, αλλά πιθανότητες να κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα έχουν και τα Spotlight, αλλά και το Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής. Στην αντίστοιχη κατηγορία της Κωμωδίας/Μιούζικαλ, το Μεγάλο Σορτάρισμα προηγείται, αν και δεν πρέπει κανείς να ξεχνά την προώθηση που έχει γίνει και στο The Martian του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Πιο μπερδεμένα τα πράγματα στην κατηγορία του Α Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία. Η Κέιτ Μπλάνσετ είχε παρουσιαστεί από νωρίς ως φαβορί, αλλά η Μπρι Λάρσον ενδέχεται να της κλέψει το βραβείο από τα χέρια, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται και για την Σέρσι Ρόναν του Brooklyn.

Στην κατηγορία της Κωμωδίας, φαβορί φαντάζει ο Ματ Ντέιμον (είναι περισσότερο δικός του ρόλος), αλλά βραβείο θα άξιζε σίγουρα και ο Στιβ Καρέλ για Το Μεγάλο Σορτάρισμα. Στον γυναικείο ρόλο, πιθανότατα νίκη θα σημειώσει η Έιμι Σούμερ του Trainwreck. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Grandma, για το οποίο είναι υποψήφιο η Λίλι Τόμλιν είναι παραγωγής της εταιρείας των Πάρι Κασιδόκωστα - Λάτση και Τέρι Ντούγκας.

Στον Β' Ανδρικό Ρόλο, φαβορί είναι ο Μαρκ Ράιλανς (Γέφυρα των Κατασκόπων) και Μάικλ Σάνον (99 Σπίτια), αλλά ολόκληρο κίνημα έχει δημιουργηθεί υπέρ της νίκης του Σιλβέστερ Σταλόνε που στο Creed επιστρέφει ξανά στον ρόλο του Ρόκι Μπαλμπόα.

Στην κατηγορία της σκηνοθεσίας, ακούγεται το όνομα του Ρίντλεϊ Σκοτ, ωστόσο Τοντ Χέινς και Τζορτζ Μίλερ διαθέτουν αρκετές πιθανότητες να κερδίσουν το βραβείο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Έννιο Μορικόνε θα φύγει με το βραβείο μουσικής για τους Μισητούς Οκτώ. Στο σενάριο περιπλέκονται τα πράγματα, καθώς εξαιρετική δουλειά έχει γίνει σε όλα τα σενάρια. Πιθανώς το βραβείο να κερδίσει το Spotlight ή Το Μεγάλο Σορτάρισμα.

Όσο για τα τηλεοπτικά βραβεία, το Game of Thrones μοιάζει φαβορί για την κατηγορία της καλύτερης δραματικής σειράς, ωστόσο στις Χρυσές Σφαίρες αρέσουν οι εκπλήξεις και δεν αποκλείεται να δούμε το Mr Robot να φεύγει με το βραβείο.

Ο Τζον Χαμ αναμένεται να κερδίσει βραβείο για την ερμηνεία του στο Mad Men, ενώ η Ταράτζι Χένσον θεωρείται φαβορί για βραβείο για το Empire.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή απονομής θα μεταδοθεί στην Ελλάδα από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στις 02:00 τα ξημερώματα. Την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα, θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση με ελληνικούς υπότιτλους στις 20:30.

Διαβάστε επίσης