Δυτ. Αχαϊα: Μέχρι την Πάτρα φτάνει σήμερα η δυσοσμία από τα πυρηνελουργεία

ποιοι παραγοντες επιβαρυνουν

Μέχρι την Πάτρα φτάνει και σήμερα η δυσοσμία που αναδύεται από τα πυρηνελουργεία στη Δυτική Αχαϊα, τα οποία εξακολουθούν  λειτουργούν στο φούλ λόγω της αυξημένης παραγωγής που υπήρχε φέτος στην ευρύτερη περιοχή. Ενδικτικό είναι ότι στην ύπαιθρο ακόμη μαζεύουν ελιές.

Η δυσοσμία που παρατηρείται οφείλεται κυρίως στους νοτιάδες που ...φέρνουν μέχρι της Πάτρα την αποπνικτική ατμόσφαιρα που σκεπάζει τη Δυτική Αχαϊα. Ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας είναι ότι ο πυρήνας στοιβάζεται σε εξωτερικούς χώρους , οπότε με την βροχή των προηγούμενων ημερών, το αποτελεσμα είναι να βραχεί ο πυρήνας και να μυρίζει ακόμη περισσότερο. 

Περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής έχουν προσφύγει ήδη με αναφορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,  ενώ έχουν κινήσει και νομικές διαδικασίες, ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους παρανομούν, κυρίως όμως να εφαρμόζονται οι προβλέπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις κατά τη λειτουργία των πυρηνελουργείων, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής όπως αυτήν που διανύουμε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ