Πάτρα: Βολές γιατρών για «αδράνεια» της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας

Ενδοϊατρικά "πυρά"...με τους "παροικούντες την Υγειονομική Ιερουσαλήμ" κατά της "ΕΙΝΑ"

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Γνωρίζουμε, οι παροικούντες στην “Υγειονομική” Ιερουσαλήμ, πως επί μακρόν, ο χώρος της Υγείας υπόκειται στην προκλητική αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων. Η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων έχει καταστεί πλέον προβληματική, για δυο κυρίως λόγους:

α) Η ανά έτος αυξανόμενη περικοπή του προϋπολογισμού των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, επέφερε οικονομική ασφυξία στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Χώρας, με αποτέλεσμα ελλείψεις σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό που οδηγούν ακόμα και στην ματαίωση σοβαρών ιατρικών πράξεων.

β) Η υποστελέχωση, σε ιατρικό κυρίως προσωπικό, που οφείλεται στην συνταξιοδότηση έμπειρων ιατρών αλλά κυρίως στο γεγονός πως δεν έχει πραγματοποιηθεί πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού για πάνω από 5 χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα την οριακή λειτουργιά κλινικών και τμημάτων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Ε.Σ.Υ.

Το σύνολο των προαναφερόμενων προβλημάτων οδηγούν τους εναπομείναντες ιατρούς να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια (υπερβολικός αριθμός εφημεριών) και μάλιστα υπό την συνεχή αγωνία της προσπάθειας άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος σε περιβάλλον τραγικών ελλείψεων.

Συνεχίζεται η καταστροφική, για τα Κέντρα Υγείας, επιμονή της Κυβέρνησης να υπάγονται στις Υ.Πε. Με συνέπεια απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες και ελλείψεις σε υλικό.

Στις μέρες μας βιώνουμε την πραγματικότητα κατά την οποία όλες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης διαψεύδονται, ενώ φαίνεται πως εφαρμόζονται, από αυτή την κυβέρνηση που αυτοονομάζεται «Αριστερή», πολιτικές στην Υγεία με χειρότερες συνέπειες από κάθε άλλη φορά.

Το αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι η εφιαλτική πραγματικότητα της αναστολής λειτουργίας κλινικών και τμημάτων σε, περιφερειακά κυρίως, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια Υγειά.

Θεωρητικά η ως άνω πραγματικότητα θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει την Ε.Ι.Ν.Α., μιας και τα προαναφερόμενα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα στην Αχαΐα. Δυστυχώς όμως παρατηρούμε πως το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.)…ούτε ακούει, ούτε βλέπει, ούτε μιλάει.

Δεν ακούει τις αγωνιώδεις κραυγές των ιατρών.

Δεν βλέπει τα τραγικά προβλήματα στα νοσοκομεία.

Έχει δε χάσει την φωνή της φοβούμενη το πολιτικό κόστος λειτουργώντας, ουσιαστικά, ως συνδικαλιστικός κυματοθραύστης της οργής των ιατρών προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία είναι πολιτικά ταυτισμένη.

Ένα υγείες συνδικαλιστικό κίνημα δεν προσκολλάται ποτέ στην πολιτική εξουσία, αντιθέτως, την αντιπαλεύει προς όφελος των εργαζομένων που εκφράζει.

Καλούμε το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας να ξυπνήσει επιτέλους από τον λήθαργο που της έχει προκαλέσει ο εναγκαλισμός του με την εξουσία και να ασχοληθεί, επιτελούς, με τα προβλήματα των ιατρών τους οποίους υποτίθεται πως εκπροσωπεί».

Υπογράφουν οι:

Φώτης Καρβελάς, μέλος Δ.Σ. Ε.Ι.Ν.Α
Σπύρος Μάρκου, μέλος Δ.Σ. Ε.Ι.Ν.Α
Μαίρη Ταρκαζίκη, μέλος Δ.Σ. Ε.Ι.Ν.Α
Ανδρέας Μαζαράκης, εκπρόσωπος στο Γ.Σ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε
Γιώργος Κακούρης, μέλος της τριμελούς επιτροπής Ε.Ι.Ν.Α στο Γ.Ν.Π.
Ελένη Κουτρούλια, μέλος της τριμελούς επιτροπής Ε.Ι.Ν.Α στο Γ.Ν.Π.

Διαβάστε επίσης