Μεσολόγγι: Αυτές είναι οι φωτογραφίες από το ελικόπτερο της αστυνομίας στο σημείο που πνίγηκαν ο Γιάννης Κορδώσης και ο Βασίλης Γρατσάνης!

σήμερα η κηδεία

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από το ελικόπτερο της αστυνομίας, πάνω από το σημείο που βρέθηκαν νεκροί οι δύο φίλοι. Σε αυτές βλέπουμε το μοιραίο μαύρο Corolla που επέβαιναν μέσα στο αρδευτικό κανάλι, το λιγοστό νερό που όμως τους στοίχισε τη ζωή, τον κόσμο και τους διασώστες που έχουν συγκεντρωθεί, μαζί με τους γονείς και τους συγγενείς του Βασίλη Γρατσάνη και του Γιάννη Κορδώση. Στο σημείο βλέπουμε πυροσβεστικά οχήματα και ένα ασθενοφόρο, που μετέφερε τις δύο σορούς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Αρχικά βλέπουμε το αυτοκίνητο μέσα στο κανάλι με τους διασώστες να βάζουν στο ασθενοφόρο τα άψυχα σώματα των δύο φίλων...

 

Αμέσως μετά αρχίζει η προσπάθεια ανάσυρσης του αυτοκινήτου, που παρέμενε αναποδογυρισμένο επί 4 μέρες στο σημείο. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε ότι το νερό που υπήρχε ήταν λιγοστό. Όπως είπε στο NewsIt.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας ''δεν ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, αλλά τα δύο παιδιά πνίγηκαν''.

 

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ούτε το πως βρέθηκε το αυτοκίνητο στο κανάλι, ούτε γιατί οδηγούσε ο Κορδώσης αν και δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ούτε γιατί το μαύρο Corolla παρέμενε αθέατο όλες αυτές τις μέρες, αν και βρισκόταν πολύ κοντά σε σπίτια και κυρίως σε ένα σημείο που είχαν περάσει οι ομάδες που έπαιρναν μέρος στις έρευνες για τα δύο άτυχα παλικάρια.

 

Η νέα ανατριχιαστική αποκάλυψη αναφέρει ότι ο συνοδηγός κατάφερε να βγάλει τη ζώνη ασφαλείας που φορούσε, αλλά δεν κατάφερε να βγει από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο.''Τα δύο παιδιά πνίγηκαν μέσα σε 1,5 μέτρο νερό'' ανάφερε στο NewsIt.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας που παίρνει μέρος στις έρευνες

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εκπομπής LiveΝews στο Ε με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η νεκροτομή στον έναν από τους δύο άνδρες, τον Βασίλη Γρατσάνη, έδειξε ότι η αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα πραγματοποίησε νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του Βασίλη Γρατσάνη και διαπίστωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό, ενώ έφερε μικρές εκχυμώσεις στις κνήμες. ''Κανένα ίχνος ή εύρημα δεν συνηγορεί σε εγκληματική ενέργεια'', δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, "ο θάνατος προήλθε από πνιγμό εντός ύδατος" συμπλήρωσε.

Σε πνιγμό οφείλεται και ο θάνατος του Γιάννη Κορδώση. Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα πραγματοποίησε νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του και διαπίστωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν στις δύο σορούς των δύο ανδρών.

Την ίδια ώρα η αυτοψία στο σημείο δείχνει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, γεγονός που συνηγορεί υπέρ του σεναρίου ότι ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έτσι το αυτοκίνητο κατέληξε στο αυλάκι παρασύροντας στον θάνατο τους δύο φίλους. Όσον αφορά στις έρευνες, για το πώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έσκασε το λάστιχο της αριστερής μπροστινής ρόδας.

Ο οδηγός όπως φαίνεται έχασε τον έλεγχο στη μικρή στροφή, πριν την ευθεία δίπλα από το αρδευτικό κανάλι, δεν κατάφερε να ''μαζέψει'' το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι δύο νεαροί να βρουν τον θάνατο. 

Διαβάστε επίσης