Μεσολόγγι: Και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων

Συνεχίζεται και τέταρτο 24ωρο η αναζήτηση
Φωτογραφία: onairnews.gr

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν για τέταρτο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο φίλων, 40 και 35 ετών, που αγνοούνται στο Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας. Οι οικογένειες και οι συγγενείς του Ιωάννη Κορδώση και του Βασίλη Γρατσάνη από την Αιτωλοακαρνανία, εξακολουθούν να ζουν ώρες αγωνίας. Απορούν πως είναι δυνατόν να μην έχει δει τίποτα, σαν να άνοιξε η γη και τους ...κατάπιε .

Στις έρευνες συνδράμει από σήμερα και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.. Με τις  θερμικές κάμερες που διαθέτει, καθώς ευνοούν οι καιρικές συνθήκες,  θα εξαντληθεί η τελευταία πιθανότητα οι δυο νέοι να βρίσκονται κάπου τραυματισμένοι, το αν το αυτοκίνητό τους έχει πέσει σε κάποιο γκρεμό ή είχαν καποιο ατύχημα και βρίσκεται σε σημείο που δεν μπορούν να εντοπίσουν οι άνδρες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στις έρευνες που κάνουν από το έδαφος. 

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο φίλοι καταγράφηκε στο δρόμο προς Λεσίνια από δύο κάμερες, με διαφορά 12 λεπτών, σε μια απόσταση 4 χιλιομέτρων, κάτι που προκαλεί ερωτήματα αφού πρόκειται για μία απόσταση που καλύπτεται κανονικά σε 3-4 λεπτά. Σήμερα το πρωϊ, η μητερα του Κορδώση ζήτησε από την Αστυνομία να ελεγχθούν όλες οι κάμερες στους δρόμους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που διαθέτει η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Με βάση τις πληροοφορίες που υπάρχουν ελέγχθηκαν και τα κινητά των δύο νέων. Τα τηλέφωνα εμφανίζονται να απενεργοποιούνται με διαφορά εννέα λεπτών.  Από την ανάλυση του σήματος των κινητών τους τηλεφώνων που εντοπίστηκαν να εκπέμπουν από την περιοχή, προκύπτει ότι και τα δυο «χάθηκαν» με ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ τους.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς τους είδαν τελευταία φορά  
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Γιάννης και ο Βασίλης έδωσαν τα τελευταία σημάδια ζωής στο χωριό Πεντάλοφο της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν βγει για να διασκεδάσουν, ωστόσο από εκεί μετά τα ίχνη τους αγνοούνται. Κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885. 

Διερευνάται αν υπήρξε συμπλοκή σε κάποιο από τα μπαρ που επισκέφτηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι έρευνες της αστυνομίας 

Το πρώτο είναι να είχαν τροχαίο ατύχημα στις όχθες του Αχελώου, πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Ήδη από το Σάββατο διεξάγονται έρευνες στον ποταμό, με δύτες και βάρκες, όμως χθες Κυριακή οι έρευνες ήταν αδύνατες, λόγω της κακοκαιρίας που έπληττε την Αιτωλοακαρνανία. Σήμερα οι αρχές και πάλι θα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον Αχελώο. 
Το δεύτερο σενάριο είναι να βρέθηκαν στο λάθος τη σημείο τη λάθος στιγμή και να έπεσαν μποστά σε κάποια συμπλοκή ανθρώπων του υποκόσμου.


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ