Έφοδος ενόπλων σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Ελ Σαλβαδόρ

Σκότωσαν τέσσερα άτομα και ένα παιδί ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα παιδί, εκτελέστηκαν σε ένα πάρτι για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς νωρίς την Παρασκευή στο Ελ Σαλβαδόρ, ενώ πέντε μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Στην πόλη Σαν Μιγκέλ, 136χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, μια ομάδα ανδρών, ντυμένοι στα μαύρα, με στρατιωτικού τύπου ενδυμασία, οπλισμένοι με τουφέκια εισέβαλε σε δύο σπίτια, όπου πραγματοποιούνταν πάρτι για την Πρωτοχρονιά, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσα τους μια γυναίκα και ένα παιδί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η σφαγή ενδεχομένως να συνδέεται με συμμορίες, καθώς η γειτονιά ελέγχεται από τους Mara Salvatrucha (MS-13), μια από τις δύο μεγαλύτερες συμμορίες της χώρας, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας έχουν τονίσει πως μέλη των συμμοριών συχνά ντύνονται σε στρατιωτικές ή αστυνομικές στολές, όταν διεξάγουν ένοπλες επιθέσεις.

Σε ένα άλλο περιστατικό, πέντε φερόμενη μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν όταν άνοιξαν πυρ με περίστροφα και όπλα εναντίον αστυνομικών, όταν το ταξί στο οποίο επέβαιναν, σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας σε μια λεωφόρο στην νοτιοδυτική επαρχία Ολοκουίλτα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας,

Η έξαρση της βίας μεταξύ συμμοριών στο Ελ Σαλβαδόρ το 2015 οδήγησε σε αύξηση των ανθρωποκτονιών κατά 70% συγκριτικά με το 2014.

Με πληθυσμό περίπου 6,4 εκατομμυρίων, ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με περίπου 104 φόνους ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με την αστυνομία το 80% των ανθρωποκτονιών στη χώρα σχετίζεται με εκτελέσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ των συμμοριών.

Διαβάστε επίσης