Πρωτοχρονιά με χιόνι στην Κρήτη

πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Με τσουχτερό κρύο και… χιόνια στα ορεινά υποδέχθηκε και η Κρήτη το 2016. Ήρθε η πρώτη ημέρα του νέου έτους με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου – σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ – και παροδικές βροχοπτώσεις ή και χιονόνερο ενώ στα ορεινά θα κυριαρχήσει το χιόνι.

Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να σημειωθεί μία μικρή άνοδος στη θερμοκρασία η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι αρχές, οι δήμοι και η Περιφέρεια Κρήτης, με κύριο μέλημα να αντιμετωπιστούν τα όποιας φύσεως προβλήματα προκύψουν από την κακοκαιρία, αλλά και να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, προκειμένου να μην αποκλειστούν χωριά και οικισμοί.

Από το χθες το πρωί χιονίζει στο Οροπέδιο Λασιθίου, στον Ομαλό στα Χανιά, και στην περιοχή των Ανωγείων στο Ρέθυμνο. Η κίνηση των οχημάτων στις ορεινές περιοχές του νησιού διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νησιού, ενώ οι αρχές συνιστούν να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος για αποκλεισμό στα χιόνια.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ