Τον Στάλιν θα υποδυθεί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

σύμφωνα με το Hollywood Reporter

Τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν θα ενσαρκώσει ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει γαλλική και ρωσική υπηκοότητα, στη νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει η Γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, Φανί Αρντάν, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ζαν-Ντανιέλ Μπαλτασάτ με τίτλο «Le divan de Staline», το οποίο κυκλοφόρησε το 2013, χρονιά κατά την οποία ο ηθοποιός έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα προκειμένου να γλιτώσει από την υψηλή φορολογία στην πατρίδα του Γαλλία.

Ο 67χρονος ηθοποιός έχει εκφράσει την αγάπη του για τη Ρωσία αρκετές φορές. Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο έστρεψε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ: «(Οι Αμερικάνοι) πολέμησαν ο ένας τον άλλο, κατέστρεψαν τους Ινδιάνους, μετά από αυτό στήριξαν το καθεστώς της δουλείας και ύστερα έγινε ο εμφύλιος πόλεμος. Ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την ατομική βόμβα. Προτιμώ να είμαι Ρώσος».

Η ταινία θα εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1950 και θα έχει ως κεντρικό χαρακτήρα έναν σκηνοθέτη, ο οποίος καλείται να κατασκευάσει ένα μνημείο του Στάλιν.

Η παραγωγή θα είναι γαλλο-πορτογαλική, ωστόσο τα κοστούμια και τα αντικείμενα του σκηνικού θα παρέχει το ρωσικό στούντιο «Mosfilm», που βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο ρόλος του Στάλιν έρχεται μετά τον ρόλο του στην πολυσυζητημένη - και αμφιλεγόμενη - ταινία  «Welcome to New York», που παρέπεμπε στο σκάνδαλο Στρος Καν.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης