Γιατί δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο το μωρό σας κάθε βράδυ

Τι δείχνει μελέτη

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε μπάνιο το μωρό σας κάθε μέρα, μετά από τόσο πολλά μικρόβια που κυκλοφορούν έξω και να θέλετε να το κρατάτε υγιές και ευτυχισμένο.

Εκτός, αυτού, το μωρό σας μοιάζει ακόμη πιο «νόστιμο» όταν τα μαλλάκια του είναι βρεγμένα και πλατσουρίζει με τα νερά στην μπανιέρα!

Φαίνεται όμως πώς υπάρχουν νέα δεδομένα που δείχνουν ότι μπορείτε να παραλείψετε από την ρουτίνα την καθιερωμένη ώρα του μπάνιου με το μωρό, και να επιλέξετε να το κάνετε μπανάκι δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα τελευταία επιστημονικά πειράματα δείχνουν ότι το καθημερινό μπάνιο μπορεί να στεγνώσει το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού, οδηγώντας σε έκζεμα, μια διαταραχή του δέρματος που προκαλεί κοκκινίλες και φαγούρα στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο του μωρού και το τριχωτό της κεφαλής ενώ στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, στους αγκώνες, την πλατούλα και τα γόνατα. Και παρόλο που υπάρχουν κρέμες που ο παιδίατρος μπορεί να σας δώσει για να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και του κνησμού, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το έκζεμα.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να κρατάτε το δερματάκι του μωρού υγιές και ενυδατωμένο; Είναι πραγματικά πολύ απλό! Περικοπές στο μπάνιο (προφανώς!), υποστηρίζει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Πόρτλαναντ. Και μην ξεχνάτε να απλώνετε μια ενυδατική, χωρίς άρωμα κρεμούλα, αμέσως μετά το μπάνιο στο δερματάκι του μωρού σας ώστε να «κλειδώσετε» την υγρασία και να το κρατάτε ενυδατωμένο.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης