Αντώνης Κουνάβης: Συνάντηση με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτόπουλο

Εξήντα και πλέον χρόνια μετά από την έναρξη της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η ουσιαστική σύνδεσή του με την αχαϊκή πρωτεύουσα παραμένει μείζον ζητούμενο, ενώ εντάσσεται στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών, με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων, που θα επιφέρουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Αντώνης Κουνάβης δήλωσε:

«Για ένα ταγκό χρειάζονται δύο. Οφείλουμε να πλησιάσουμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ένα σημαντικό πανεπιστημιακό Ίδρυμα που βρίσκεται στην πόρτα μας από το 1964 και δεν το έχουμε ακόμη γνωρίσει, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε. Η ευθύνη είναι και δική μας, εάν δεν είναι αποκλειστικά δική μας.

Κακά τα ψέματα, μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουμε το Πανεπιστήμιο μας περισσότερο ως μια πηγή εσόδων για την πόλη, που εξακολουθεί να τη συντηρεί σε μεγάλο βαθμό με τις χιλιάδες των φοιτητριών και των φοιτητών του.

Όμως, είναι πια καιρός να το προσεγγίσουμε και ως έναν μορφωτικό φορέα διεθνούς εμβέλειας, με τον οποίο πρέπει να χτίσουμε μαζί του έναν αμφίδρομο δεσμό εποικοδομητικού χαρακτήρα. 

Και στην κατεύθυνση αυτή, ως Επιμελητήριο Αχαϊας, δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε τα δέοντα».   

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ