Λυτρώθηκε στο 94' η Παναχαϊκή: Ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο στην Αγυιά

 

Με πέναλτι του Ελευθεριάδη στο 90+4′ η Παναχαϊκή έσωσε την παρτίδα απέναντι στον Πανιώνιο και πήρε τον βαθμό στην αναμέτρηση της Αγυιάς, για την 6η αγωνιστική της Super League 2.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 45′ με κεφαλιά του Νοικοκυράκη, με τους κοκκινόμαυρους να ισοφαρίζουν στο φινάλε του αγώνα με τον έμπειρο επιθετικό, μετά από πέναλτι που έκανε ο Χρούστινετς.

Η Παναχαϊκή στην 8η θέση με 4 βαθμούς και ο Πανιώνιος στην πρώτη ισόβαθμος με 14 με την Κηφισιά, που γκέλαρε εντός έδρας (3-3!) κόντρα στον Αστέρα Β’.

Δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του α΄ μέρους έχοντας εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ. Ο Πανάγου έμελλε να είναι κομβικός για την Παναχαϊκής, μιας και σε δύο στιγμές την έσωσε από βέβαιο γκολ.

Αρχικά, σώζει πάνω στη γραμμή με προβολή με το πόδι το «κρέμασμα» του Στούπη στον Κολοβούρη μόλις στο 5ο λεπτό, ενώ στο 15′ απομακρύνει με το κεφάλι, την κεφαλιά του Γκίνη. Όσο περνούσε η ώρα οι κοκκινόμαυροι ισορρόπησαν το ματς και προσπαθούσαν τόσο με τον Τραορέ στο δεξιό άκρο όσο και με τον Πολέτο από τα αριστερά να βγάλουν φάσεις.

Για την Παναχαϊκή, ένα φάουλ του Νίλι από πολύ καλό σημείο βρήκε στο τοίχος στο 13′, ενώ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Παπατόλιο στο 37′, που επιχείρησε ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό.

 

Κι ενώ το α’ μέρος έδειχνε… ισοπαλία, η Παναχαϊκή όπως και στην Καλαμάτα δέχθηκε γκολ στο φινάλε του α’ μέρους (45′) για να βρεθεί πίσω στο σκορ. Ο Τσερίσεφ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Νοικοκυράκης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Στογιάνοβιτς.

Έσωσε την παρτίδα ο Ελευθεριάδης!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εκ νέου δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Τσερίσεφ να καθυστερεί αρκετά και τον Στογιάνοβιτς στο 52′ να απομακρύνει έγκαιρα, και με την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου να απαντά άμεσα! Πρώτα στο 53′ με σουτ του Λεσάι και ένα λεπτό μετά με κεφαλιά του Νίλι.

Μάλιστα, στο 60′ λίγο έλειψε η Παναχαϊκή να ισοφαρίσει, αλλά η εκπληκτική κεφαλιά του Ζαμόρα, απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον κίπερ Γιαννακόπουλο.

Ο Λεσάι απείλησε με σουτ στο 90′, για να έρθει στο 90+3′ το χέρι του Χρούστινετς με τον Γεωργόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ελευθεριάδης ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Τα στοιχεία του ματς:

Γκολ: 90+4′ Ελευθεριάδης (πεν.) / 45′ Νοικοκυράκης.

Κόρνερ: 7-2 (3-2 ημχ).

Κάρτες: 47′ Πανάγου / 67′ Διονέλλης, 85′ Πότση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναχαϊκή (Σ.Παπαδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Πανάγου (53′ Καραγιάννης), Ζαμόρα, Μπεξαβάνος, Λυμπεράκης, Κοζορώνης, Παπατόλιος (80′ Καστεγιάνο), Πολέτο (53′ Ελευθεριάδης), Τραορέ (46′ Λεσάι), Νίλι (αρχηγός), Ντε Τόμας (71′ Ρόβας).

Πανιώνιος (Αντ.Νικοπολίδης): Γιαννακόπουλος (αρχηγός), Νοικοκυράκης (63′ Διονέλλης), Πότση, Στούπης, Μπούσης, Czornomaz, Γκίνη (63′ Γροντής), Χρούστινετς, Βενάρδος (90+2′ Πιερτζακόμι), Τσερίσεφ (58′ Φελίσιο), Γεμιστός (58′ Σεμπά).

matcnews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ