Β. Ιρλανδία: Ισόβια κάθειρξη στο «τέρας του ίντερνετ» - Ο 26χρονος ομολόγησε σεξουαλικό εκβιασμό 70 κοριτσιών

Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος για 185 κατηγορίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο και εκβιασμού που σχετίζονται με επιθέσεις μέσω ενός ψεύτικου προφίλ (catfishing). Ένα από τα 70 θύματά του, η12χρονη Κίμαρον Τόμας από τη Δυτική Βιρτζίνια, αυτοκτόνησε το 2018 με το όπλο του πατέρα της, κατά τη διάρκεια διαδικτυακού εκβιασμού από τον κατηγορούμενο Αλεξάντερ ΜακΚάρτνεϊ. Τη βρήκε νεκρή η εννιάχρονη αδελφή της. Ακολούθησε η αυτοκτονία του πατέρα των κοριτσιών.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η οικογένεια δεν είχε ιδέα γιατί αυτοπυροβολήθηκε η 12χρονη έως ότου η αστυνομία βρήκε τη διαδικτυακή συνομιλία της με τον 26χρονο, το 2021. Μεταξύ άλλων ο εκβιαστής της γράφει ότι εάν δεν γίνει το παχνιδάκι του, γυμνές φωτογραφίες της θα βγουν στη φόρα. Εκείνη του γράφει ότι είναι τρομαγμένη.

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό πως ο 26 χρονος φοιτητής πληροφορικής, προσέγγιζε θύματα σε ολόκληρο τον κόσμο σε πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, μεταξύ άλλων στο Snapchat και το Instagram, προσποιούμενος ένα έφηβο κορίτσι παρόμοιας ηλικίας.

Μαρτυρία πατέρα ανήλικης: 11.000 μίλια μακριά από το τέρας του διαδικτύου η κόρη μου δεν ήταν ασφαλής

Η μεγαλύτερη κόρη του δεν μπορεί να ξεπεράσει ότι επέτρεψε στον ΜακΚάρτνεϊ να στοχοποιήσει την αδερφή της, έγραψε η εφημερίδα Daily Mail.

H κόρη του περιέγραψε ότι μια «σαδιστική και κακιά» φοιτήτρια πληροφορικής ζήτησε να κακοποιήσει τη μικρότερη αδερφή της, τότε δέκα ετών, στο σπίτι τους στη Νέα Ζηλανδία – 11.000 μίλια μακριά από τον εκβιαστή που εν αγνοία των γονιών της, έγινε ένας από τους διαδικτυακούς φίλους της 12χρονης. Την ενθάρρυνε να στείλουν άσεμνες φωτογραφίες ή να εμπλακούν σε κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα μέσω κάμερας υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου και στη συνέχεια μοιραζόταν διαδικτυακά το υλικό για να απειλεί τα παιδιά. Ορισμένες φορές ανάγκαζε τα θύματά του να εμπλέξουν τα αδέλφια τους, ηλικίας ακόμα και τριών ετών, στην κακοποίηση.

Δεδομένης της ισόβιας κάθειρξης, ο ΜακΚάρτνεϊ θα μπορέσει να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης το 2039, δήλωσε ο δικαστής Τζον Ο΄ Χάρα στο δικαστήριο Belfast Crown. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες, καθόταν με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς ο δικαστής περιέγραφε τα εγκλήματά του και κατόπιν στεκόταν όρθιος με τα μάτια κλειστά όταν του ανακοινώθηκε η ποινή του. Οδηγήθηκε εκτός δικαστηρίου με χειροπέδες.

Ο Αλεξάντερ ΜακΚάρτνεϊ είναι «ο πρώτος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταδικάζεται για ανθρωποκτονία, ενώ το θύμα του διέμενε σε μια ξένη χώρα», δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας σε δημοσιογράφους.

ertnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ