Νετανιάχου: Νέες ιδέες για το ζήτημα των ομήρων – Η σορός του Σινουάρ ως διαπραγματευτικό χαρτί

Εκπρόσωπος του Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι εξετάστηκαν «νέες ιδέες» για το ζήτημα της επιστροφής των ομήρων σε συνάντηση του πρωθυπουργού με το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Η συνάντηση που διήρκησε έως τα ξημερώματα περιλάμβανε ξεχωριστές συσκέψεις του Νετανιάχου με διάφορα τμήματα του συστήματος ασφαλείας της χώρας, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζει την επίθεσή του στο Ιράν.

Στις «νέες ιδέες» του Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων την ώρα που οι διαπραγματεύσεις έχουν βαλτώσει φαίνεται πως περιλαμβάνεται η διαπραγμάτευση για τη σορό του Σινουάρ.

Η διαρροή από τις ΗΠΑ δύο άκρως απόρρητων εγγράφων που περιέγραφαν λεπτομερώς τις προετοιμασίες του Ισραήλ για την επίθεση στο Ιράν φαίνεται πως καθυστερούν την απόφαση του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή η Χαμάς παραμένει χωρίς διαπραγματευτή καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα αντικαταστήσει τον Σινουάρ και παραμένει άγνωστο τι γραμμή θα ακολουθήσει ο νέος ηγέτης της οργάνωσης.

Θα προηγηθεί η επίθεση στο Ιράν

Σύμφωνα με εκτιμήσεις σε διεθνή ΜΜΕ δεν θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα των ομήρων πριν την επίθεση στο Ιράν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ανέφερε σήμερα ότι το αντιπυραυλικό σύστημα Thaad εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ, χωρίς να διευκρινίσει εάν είναι ήδη λειτουργικό, αλλά σημείωσε ότι: «Έχουμε τη δυνατότητα να το θέσουμε σε λειτουργία πολύ γρήγορα και είμαστε σε ρυθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες μας».

Δυτικά μέσα σημείωναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η εγκατάσταση του Thaad θα φέρει πιο κοντά την ισραηλινή απάντηση στο Ιράν.

Ωστόσο η διαρροή από τις ΗΠΑ δύο άκρως απόρρητων εγγράφων που περιέγραφαν λεπτομερώς τις προετοιμασίες του Ισραήλ για την επίθεση στο Ιράν φαίνεται πως καθυστερούν την απόφαση του Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς το κατεστημένο ασφαλείας πρέπει πιθανόν να σχεδιάσει εκ νέου το χτύπημα στην Τεχεράνη.

Ειδήσεις Σήμερα: