Πάτρα: Εξέταση για καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Υγείας Ανω Πόλης

Ο Οκτώβριος, όπως είναι γνωστό, έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 2,3 εκατομμύρια γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνο μαστού προκαλώντας 670.000 θανάτους παγκοσμίως το 2022. Περίπου το 99% των περιπτώσεων καρκίνου μαστού εμφανίζεται σε γυναίκες και το 0,5-1% σε άνδρες.

Η 6η ΥΠΕ  υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από τον καρκίνο στις γυναίκες, που είναι ο καρκίνος του μαστού.

 Πιο συγκεκριμένα, στη Πάτρα τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 π.μ., το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης θέλοντας για ακόμα μια χρονιά να συμβάλλει στην κατάλληλη ενημέρωση της κοινότητας και ιδιαίτερα του γυναικείου πληθυσμού της ηλικιακής ομάδας 45-74 ετών, θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου , Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά,  τις παρακάτω δράσεις αφιερωμένες στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. 

Ομιλία και προβολή οπτικοακουστικού υλικού με θέμα «Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε τον Καρκίνο του Μαστού»   

 

Κλινική εξέταση μαστών και επίδειξη αυτοεξέτασης

 

Συνταγογράφηση μαστογραφίας