ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν το απόγευμα για την διεξαγωγή του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Πάτρας 2024 "Φάνης Τσιμιγκάτος"

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής του «Λαϊκού Αγώνα Δρόμου» στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου, το Σάββατο 12-10-2024, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων:

1. Τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων την 12-10-2024 από ώρες 16:00-23:00 στα κάτωθι τμήματα των οδών:

α) Στην οδό Ακτή Δυμαίων από τη διασταύρωσή της με την οδό Παπαφλέσσα έως Νότια Είσοδο Νέου Λιμένα, καθ΄ όλο το μήκος του ρεύματος προς Πύργο.

β) Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου από την συμβολή της με την οδό Νόρμαν έως την συμβολή της με οδό Κανελλοπούλου (εξαιρουμένων λεωφορείων ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας ,στο τμήμα από Νόρμαν, προς επιβατικό σταθμό Πάνος Κανελλόπουλος)

γ) Στην ανώνυμη οδό παράλληλη της Ακτής Δυμαίων, εντός λιμενικής ζώνης , από ύψος της οδού Παπαφλέσσα, κατά μήκος Ιχθυόσκαλας -παλαιού Τελωνείου -Μώλου Αγ. Νικολάου)

δ) Στην οδό Κανελλοπούλου από την συμβολή της με την Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών έως την συμβολή της με οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας)

ε) στις καθέτους οδούς, που συμβάλλονται με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου ( στη συμβολή της από Νόρμαν έως την συμβολή της με οδό Κανελλοπούλου) και στο τμήμα αυτών έως την πρώτη παράλληλη στην Ηρώων Πολυτεχνείου οδό.

2. Τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων την 12-10-2024 από ώρες 10:00-22:00 στα κάτωθι τμήματα των οδών :

α) Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου από την συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου, έως το χώρο στάθμευσης ΠΛΑΖ ΕΟΤ

β) Στην οδό Αθηνών και στην πάροδο Αθηνών από Κανελλοπούλου έως χώρο στάθμευσης ΠΛΑΖ ΕΟΤ.

3. Την απαγόρευση της στάθμευσης και εισόδου όλων των οχημάτων την 12-10-2024 από ώρες 06:00-23:00 στα κάτωθι τμήματα των οδών:

α) Στο χώρο στάθμευσης ΝΟΠ.

β) Στο χώρο στάθμευσης ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗ.

γ) Στην ανώνυμη οδό παράλληλη της Ακτής Δυμαίων, εντός λιμενικής ζώνης, από ύψος της οδού Παπαφλέσσα, κατά μήκος Ιχθυόσκαλας -παλαιού Τελωνείου –Μώλου Αγ. Νικολάου.

δ) Στο χώρο στάθμευσης ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ.

ε) Στο χώρο στάθμευσης ΟΠΑΘΑ.

στ) Στους χώρους στάθμευσης ΠΛΑΖ ΕΟΤ.

Εξαιρουμένων –καθ΄ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης- οχημάτων έκτακτης ανάγκης, ταξί και οχημάτων διοργανωτών.

Ενώ τα οχήματα που θα επιβιβαστούν στο πλοίο προς Κεφαλλονιά , αλλά και των

συνοδών ανηλίκων για τις δραστηριότητες τους στο ΝΟΠ θα μπορούν να κινηθούν έως την 13:00 της 12-10-2024 στα ανωτέρω α, β και γ μόνο σημεία.

4. Την απαγόρευση της στάθμευσης όλων των οχημάτων την 12-10-2024 από ώρες 14:00-22:00 στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου από την συμβολή της με την οδό Ναυμαχίας Έλλης έως την συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου.

Λόγω διεξαγωγής των εν λόγω αγώνων τροποποιούνται τα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας, ως κάτωθι:

-Γραμμή Νο 5 : Παπαφλέσσα, Μαιζώνος, Β. Ηπείρου, Αγ. Πράτσικα, Ανθείας, Ευβοίας, ποτάμι Γλαύκου, Ακτή Δυμαίων

Λόγω διεξαγωγής των εν λόγω αγώνων τροποποιούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, ως κάτωθι :

-Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αχαΐας – Ζακύνθου από Πάτρα προς Πύργο και Καλαμάτα θα διέρχονται από ΄Οθωνος Αμαλίας, Γούναρη, Καλαβρύτων, Ακρωτηρίου, Γλαύκου, Π.Ε.Ο Πατρών –Πύργου , ενώ από Αθήνα- Θεσσαλονίκη προς Πάτρα θα ακολουθήσουν το δρομολόγιο Ν.Ε.Ο Πατρών –Αθηνών , Νόρμαν , Όθωνος Αμαλίας .

-Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας θα διέρχονται από την οδό Αγ. Σοφίας, Αθηνών, Νόρμαν με διευκόλυνση κίνησης μόνο των λεωφορείων με άφιξη στον επιβατικό Σταθμό 16:00 και 18:00 και αναχώρηση από τον Σταθμό 17:00 και 19:00 ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου, από Νόρμαν έως επιβατικό σταθμό Π. Κανελλόπουλος .

-Το δρομολόγιο των ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας άφιξης 17:30 θα διευκολυνθεί προκειμένου κινηθεί ΜΟΝΟ στο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου, από Νόρμαν έως επιβατικό σταθμό Π. Κανελλόπουλος .

Οι σταθμοί ΤΑΧΙ επί της οδού Τερψιθέας, οδού Λευκωσίας και Αγ. Νικολάου, εντός Παλαιού Λιμένα-Πύλη 2 , θα εξυπηρετούνται ως εξής:

α) Ο σταθμός ταξί της οδού Τερψιθέας , θα λειτουργεί κανονικά μέσω της οδού Τερψιθέας

β) Ο σταθμός ταξί της οδού Λευκωσίας θα ανασταλεί τη λειτουργία του

γ) Ο σταθμός ταξί Αγ. Νικολάου (Μώλος-Πύλη 2) δεν επηρεάζεται, γιατί λειτουργεί μόνο τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, του πλοίου για την Κεφαλλονιά.

Όσον αφορά την κίνηση των οχημάτων που θα εξέλθουν του πλοίου από Κεφαλλονιά , περί ώρα 13:00, αυτή θα πραγματοποιηθεί με κίνηση προς πύλη 7 – Πέντε Πηγαδίων ( και όχι από Πύλη 2- Τελωνείου).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.