Contouring: 6 απλά tips για να πάρετε master

Το contouring παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές μακιγιάζ, η οποία για αρκετές γυναίκες θεωρείται δύσκολη και περίπλοκη για να την δοκιμάσουν – δεν είναι όμως!

Χρειάζεται τρόπος και όχι κόπος, για να καταφέρετε να “σμιλέψετε” το πρόσωπό σας σαν επαγγελματίας. Οι makeup artists μας δίνουν παρακάτω τα σωτήρια tips τους για τέλειο contouring, είτε είστε αρχάριες είτε όχι.

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση για το contouring σας

Όταν επιλέγετε αποχρώσεις στα προϊόντα contouring σας, προτιμήστε αυτές που μιμούνται τις φυσικές σκιές που δημιουργούνται στο πρόσωπό σας, όπως το γκρι ή το απαλό γκρι, και όχι τις μπρονζέ, που είναι πολύ θερμές και είναι πιο κατάλληλες για το bronzing, το οποίο στοχεύει σε ένα πιο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα.

Διαλέξτε την κατάλληλη για εσάς υφή…

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε και αν θα χρησιμοποιήσετε κρεμώδες ή σε μορφή πούδρας προϊόν contouring. Εάν έχετε κανονική προς ξηρή επιδερμίδα, προτιμήστε ένα σε κρεμώδη μορφή, που θα σας χαρίσει μια φυσική λάμψη, ενώ είναι πιο εύκολο και στο μπλεντάρισμα -εάν είστε αρχάριες, επιλέξτε ένα σε υγρή μορφή. Εάν το δέρμα σας βγάζει πολλή λιπαρότητα, καλό είναι να πάτε με ένα προϊόν contouring σε μορφή πούδρας, που θα σας προσφέρει ένα πιο ματ αποτέλεσμα, ενώ έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

… και το ιδανικό πινέλο για contouring

Για το contouring, προτιμήστε είτε ένα πινέλο πλακέ είτε ένα με επικλινές σχήμα, ανάλογα με την περιοχή του προσώπου στην οποία θα δουλέψετε.

Που γίνεται το contouring

Ξεκινήστε το contouring από τη μύτη χρησιμοποιώντας ένα μικρό fluffy πινέλο. Σχηματίστε δύο κάθετες γραμμές δεξιά και αριστερά της γέφυρας της μύτης και άλλη μια μικρή οριζόντια στην άκρη της μύτης. Μπλεντάρετε πολύ καλά με το πινέλο για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Για τα ζυγωματικά, χρησιμοποιήστε την κορυφή του αυτιού σας ως οδηγό για να δείτε που θα γίνει το contouring.

Όταν πρόκειται για το contouring του μετώπου σας, εφαρμόστε το προϊόν μόνο στα πλάγια εάν το μέτωπό σας είναι μικρό, καθώς αυτό το κόλπο θα το επιμηκύνει. Αντίθετα, αν κάνετε contouring στα πλάγια και στο κέντρο του μετώπου, αυτό θα το κάνει να φαίνεται πιο μικρό. Ό,τι περίσσεψε στο πινέλο σας, περάστε το και από τη γραμμή του σαγονιού για να κάνετε contouring κι εκεί.

Εφαρμόστε highlighter

Μόλις ολοκληρώσετε με το contouring, τονίστε τα ζυγωματικά, το κόκκαλο του φρυδιού σας, το τόξο του έρωτα και το κάτω μέρος της μύτης σας με λίγο highlighter.

Μην ξεχνάτε το ρουζ

Απλώστε λίγο ρουζ στα μήλα του προσώπου σας και στα ζυγωματικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα «παντρέψετε» όλες τις αποχρώσεις μεταξύ τους, δηλαδή του ρουζ, του highlighter και του contour προϊόντος σας και θα έχετε ένα πιο ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. Ολοκληρώστε εφαρμόζοντας ταμποναριστά λίγη πούδρα στη ζώνη Τ του προσώπου σας και είστε έτοιμες.