Ταξίδι με παιδιά: Οδηγός για οργανωμένες και ευχάριστες διακοπές

Ακούγεται δύσκολο; Κι όμως δεν είναι

Το ταξίδι με παιδιά πολλές φορές μπορεί να αποτελεί σημαντική πρόκληση για τους γονείς. Χρειάζεται ευθύνη, ετοιμότητα αλλά και σωστή προετοιμασία, αν θέλετε οι διακοπές σας να είναι ευχάριστες, τόσο για εσάς, όσο και για τα παιδιά σας.

Ακούγεται δύσκολο; Κι όμως δεν είναι καθόλου, αρκεί να ξέρετε πώς να προετοιμαστείτε σωστά!

Ταξίδι με παιδιά - Η στιγμή που περιμένατε

Οι οικογενειακές διακοπές πολλές φορές μπορεί να “τρομάζουν” τους γονείς. Θα είναι άνετα τα παιδιά; Θα περάσουν όμορφα; Θα έχω μαζί μου όλα όσα χρειάζονται;

Αυτά, και πολλά άλλα ερωτήματα, κατακλύζουν κάθε γονιό που σκέφτεται να κάνει ταξίδι με τα παιδιά του, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά, ή βρίσκονται σε μικρή ηλικία.

Η ανταμοιβή όμως που παίρνετε πίσω είναι πάντα μεγάλη, αφού το ταξίδι με τα παιδιά είναι μια εμπειρία που ενώνει την οικογένεια και χαρίζει όμορφες στιγμές που θα θυμάστε για πάντα!

Πώς θα γίνει λοιπόν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, ώστε να περάσουν όλα τα μέλη της οικογένειας το ίδιο καλά;

Οργανώστε εγκαίρως το ταξίδι σας

Κανείς δεν είπε ότι το ταξίδι με παιδιά είναι εύκολη υπόθεση. Κανείς δεν είπε επίσης ότι είναι ακατόρθωτο! Ας πούμε ότι σχεδιάζετε ένα οικογενειακό ταξίδι για τα Χριστούγεννα, όπως για παράδειγμα αθηνα παρισι, μια top επιλογή για διακοπές με τα παιδιά.

Μήπως θα πρέπει να κλείσετε εγκαίρως τα εισιτήρια, αλλά και τη διαμονή; Η συγκεκριμένη περίοδος είναι αρκετά δημοφιλής για το συγκεκριμένο προορισμό, οπότε αν είναι κάτι που τους έχετε υποσχεθεί, σίγουρα δεν θέλετε να χαλάσει κάτι τελευταία στιγμή!

Για μέγιστη άνεση και εφόσον έχετε τη δυνατότητα, κλείστε πτήσεις που ταιριάζουν στην καθημερινότητα των παιδιών σας. Αν για παράδειγμα κοιμούνται το μεσημέρι, μια μεσημεριανή πτήση θα μπορούσε να μειώσει πολύ τόσο το δικό τους άγχος, όσο και το δικό σας.

Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια της πτήσης

ta3idi-me-paidia-odhgos-gia-organwmenes-kai-eyxaristes-diakopes2.jpg

Η επιτυχία που περιμένετε βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από την προορισμό, αλλά και από την πτήση. Για να μπορέσετε να έχετε ένα άνετο και όμορφο ταξίδι, θα πρέπει να κάνετε τον απαραίτητο σχεδιασμό. Αρχικά, φτιάξε μια λίστα με όλα όσα μπορεί να χρειαστούν τα παιδιά σας, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όσο και κατά τη διαμονή σας.

Καλό είναι να εστιάσετε ιδιαίτερα στην απασχόλησή τους κατά την πτήση, ώστε να αποφύγετε να βαρεθούν. Θα πρέπει να αισθάνονται άνετα, σα να βρίσκονται στο χώρο τους. Φροντίστε να έχετε μαζί σας βιβλία, ελαφριά παιχνίδια ή ό,τι μπορεί να τα κρατήσει απασχολημένα και χαρούμενα. Μην ξεχνάτε επίσης να έχετε μαζί σας κάποιο μικρό μαξιλάρι ή κουβέρτα, σε περίπτωση που θελήσουν να κοιμηθούν ή να ξεκουραστούν.

Φυσικά, μπορείτε να περάσετε χρόνο μαζί στην πτήση, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Μπορείτε να τους μιλήσετε για το ταξίδι, το μέρος που θα πάτε, ή να τους δείξετε βασικά σημεία του αεροπλάνου, τα οποία βλέπουν γύρω τους και να τους εξηγήσετε τη χρησιμότητά τους. Αυτό, σίγουρα θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον τους!

Δημιουργήστε ένα φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον

Τα παιδιά μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ευαίσθητα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, όχι επειδή το θέλουν, αλλά επειδή μπορεί να νιώθουν ανασφάλεια, αφού δεν βρίσκονται στο χώρο τους.

Βεβαιωθείτε ότι η εταιρία που ταξιδεύετε είναι φιλική προς τα παιδιά, δηλαδή δίνει προτεραιότητα στον έλεγχο ασφαλείας και βοηθάει κατά τη διάρκεια της επιβίβασης. Φροντίστε επίσης κατά το check-in, να επιλέξετε καθίσματα που εξασφαλίζουν επαρκή χώρο για τα παιδιά σας, εφόσον φυσικά είναι διαθέσιμα. Έτσι, θα μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση, χωρίς να νιώθουν πως περιορίζονται οι κινήσεις τους.

Συζητήστε με τα παιδιά πριν το ταξίδι

Όταν ταξιδεύετε με παιδιά, είναι σημαντικό να διαχειριστείτε σωστά τις προσδοκίες τους για τις δραστηριότητες που θα επιχειρήσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πριν το ταξίδι, συζητήστε μαζί τους, για να ξέρουν τι θα περιμένουν. Αν για παράδειγμα έχετε κλείσει ένα ταξίδι για αθηνα μιλανο, μπορείτε να τους πείτε τι είδους δραστηριότητες έχετε προγραμματίσει, ώστε να τα βάλετε στο mood του ταξιδιού και να αυξήσετε με όμορφο τρόπο της προσμονή τους!

Έτσι, θα μάθετε αν υπάρχει κάτι που δεν τους αρέσει εκ των προτέρων, αντί για τελευταία στιγμή, που μάλλον θα είναι αργά για αλλαγές.

Ταξιδεύοντας με παιδιά, ταξιδεύοντας με χαρά!

Με τις σωστές ενέργειες τόσο πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το ταξίδι με παιδιά μπορεί να γίνει πραγματικά απολαυστικό!

Αντιμετωπίστε το άλλωστε σαν μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις με τα παιδιά σας, να ταξιδέψετε και να έχετε κοινές εμπειρίες που θα θυμάστε για πάντα. Δεν είναι απλά διακοπές, είναι ο τρόπος να δείτε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια!

Έτοιμοι λοιπόν για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι;