Το ιστορικό καταφύγιο πόλος έλξης για μαθητές και συλλογικότητες

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Το ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται σε πόλο ανάδειξης της ιστορικής μνήμης, καθώς δεκάδες μαθητές σχολείων και συλλογικότητες από την περιοχή το επισκέπτονται, προκειμένου να ξεναγηθούν στους χώρους του και να έρθουν σε επαφή με το ιστορικό αρχείο που φιλοξενείται εκεί.

Στο καταφύγιο  εκτίθεται μοναδικής σημασίας αρχειακό και επετειακό υλικό , μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα χρόνια της κατοχής και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων στο χώρο του καταφυγίου το οποίο θα παραμείνει ανοικτό έως και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. Ο χώρος του καταφυγίου θα λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι (εκτός Σαββάτου).

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την πραγματοποίηση οργανωμένων ξεναγήσεων 2610-390-937  & 2610-361-525 τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τις 09.00. έως 14.00.