Κούρεμα: 3 tips για να αποφασίσετε ποιο σας ταιριάζει

Σας έχει τύχει να επισκεφθείτε το κομμωτήριο και να μην ξέρετε τι κούρεμα θέλετε να κάνετε ή να έχετε ένα συγκεκριμένο στο μυαλό σας αλλά τελικά ο κομμωτής σας να σάς λέει πως δε σας ταιριάζει, με αποτέλεσμα να βρίσκεστε σε αδιέξοδο; Εάν η απάντηση είναι ναι, μην ανησυχείτε.

Τα παρακάτω 3 tips θα σας βοηθήσουν να βρείτε το haircut που σας πηγαίνει, ώστε η συζήτηση με τον κομμωτή σας να ξεκινήσει από άλλη βάση!

Για να βρείτε το ιδανικό κούρεμα λάβετε υπόψη το σχήμα του προσώπου σας…

Στρογγυλό: Σύμφωνα με τους ειδικούς, το στρογγυλό σχήμα προσώπου το κολακεύουν μεσαία έως μεγαλύτερα μήκη με ελάχιστο φιλάρισμα στις τούφες που βρίσκονται γύρω από το πρόσωπο.
Σχήμα καρδιάς: Στα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς ταιριάζουν οι αφέλειες καθώς «κλείνουν» το πάνω μέρος του κεφαλιού που είναι πιο μεγάλο, ενώ πλαισιώνουν καλά το κάτω μέρος του.
Οβάλ: Μια διακριτική φράντζα ή ένα φιλάρισμα στις τούφες γύρω από το πρόσωπο κολακεύουν το οβάλ πρόσωπο.

Γενικά tips: Στα περισσότερα σχήματα προσώπου ταιριάζουν τα κουρέματα που φτάνουν μέχρι την κλείδα ή και πιο κάτω. Επίσης, όσες έχουν μακρύ πρόσωπο, καλό είναι να επιλέξουν κοντά μήκη ή να κάνουν φιλάρισμα ή και αφέλειες, για να δημιουργήσουν διάσταση στα μαλλιά.

… και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας

Ρίξτε μια ματιά στο πρόσωπό σας και προσπαθήστε να προσδιορίσετε εάν θέλετε να τονίσετε τα μάτια, τα ζυγωματικά, το μέτωπό σας κ.λπ. Αν για παράδειγμα, δε θέλετε να τραβήξετε την προσοχή στη μύτη σας, καλό θα είναι να αποφύγετε τις έντονες αφέλειες. Επίσης, οι αφέλειες που πέφτουν ακριβώς κάτω από τα φρύδια τραβούν την προσοχή στα μάτια, ενώ τα μακρύτερα curtain bangs μπορούν να τονίσουν τα ζυγωματικά.

Σκεφτείτε το styling και τις δεξιότητές σας σ’ αυτό

Τέλος, σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη τις δεξιότητές σας στο styling. Προτιμάτε να μην ασχολείστε πολύ με το καθημερινό σας χτένισμα ή σας αρέσει να αφιερώνετε  χρόνο στο styling των μαλλιών σας;

Λάβετε επίσης υπόψη ότι ορισμένα κουρέματα απαιτούν περισσότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο, όπως οι αφέλειες που θέλουν συχνό τριμάρισμα. Γι’ αυτό, επιλέξτε αφέλειες ή κάντε ένα φιλάρισμα που δεν απαιτούν πολλή φροντίδα, εάν είστε άτομο που δεν έχετε χρόνο να πάτε στο κομμωτήριο ή και να ασχοληθείτε πολύ με τα μαλλιά σας στο σπίτι.