Μαθήματα Μουσικής για παιδιά και ενήλικες από το Ωδείο Πατρών Φιλαρμονική Εταιρία

Στο Ωδείο Πατρών Φιλαρμονική Εταιρία λειτουργούν όλες οι σχολές και τα τμήματα που ορίζονται από την νομοθεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κάποια μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει από τον Σεπτέμβριο και τα υπόλοιπα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης, κατά τη διάρκεια του έτους μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν μαθήματα σε κάποιο όργανο προτίμησής τους, καθώς οι σπουδές χωρίζονται σε δύο εξάμηνα. Τα καθιερωμένα τμήματα πιάνου, κιθάρας, βιολιού, πνευστών οργάνων, κλασσικού και μοντέρνου τραγουδιού, κλασσικών και μοντέρνων κρουστών, υποχρεωτικών και ειδικών ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων της μουσικής, Διεύθυνσης Ορχήστρας, αρμονίου, ηλεκτρικής κιθάρας, ακολουθούν συστηματικά τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που αντιστοιχούν σε κάθε ένα ξεχωριστά.

Ειδικά τμήματα, τα οποία δεν ακολουθούν το Μαθητολόγιο του Υπουργείου Πολιτισμού, έρχονται κάθε χρόνο και συμπληρώνουν τις σπουδές προσφέροντας μία ολιστική γνώση της Μουσικής. Ξεκινώντας με το τμήμα Baby Music (κάθε Δευτέρα 18.00-19.00, για ηλικίες 8 μηνών έως 2,5 ετών), με τους “Μικρούς Πιανίστες” στο τμήμα Piano Junior (κάθε Τετάρτη, ομαδικό τμήμα για ηλικίες 4 έως 6 ετών) και τις Χορωδίες μας. Την Παιδική Χορωδία, στην οποία τραγουδούν και οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους (κάθε Δευτέρα 19.00-20.00) και την Εφηβική-Νεανική Χορωδία (κάθε Τετάρτη 19.30-20.30). Τα φωνητικά αυτά σχήματα, έρχονται να συμπληρώσουν τμήματα τραγουδιού για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και θέματα λόγου, και η προετοιμασία υποψηφίων, σχετικά με τη Φωνητική Τέχνη, για εισαγωγή στα μουσικά τμήματα (μέσω πανελλαδικών Εξετάσεων) και στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης. Επίσης τα τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF, μετρώντας πάνω από δύο δεκαετίες, στο Ωδείο μας, προσφέρουν στα μικρά παιδιά (ηλικίες 3 έως και 8 ετών) δυνατότητες να αναπτύξουν δεξιότητες – επικοινωνία, δημιουργικότητα, συνεργασία και κριτική σκέψη, χωρίς μελέτη και προετοιμασία. Η μεγάλη ποικιλία κρουστών οργάνων με ακαθόριστο τονικό ύψος και όργανα με αποσπώμενες μπάρες (όλα αγορασμένα από το Studio 49, στο Gräfelfing της Γερμανίας), συμπληρώνεται κάθε χρόνο με τα αυτοσχέδια όργανα που κατασκευάζουν τα παιδιά. Η σχολή κλασσικών κρουστών απαρτίζεται από όλα τα κρουστά όργανα που διαθέτει μια Συμφωνική Ορχήστρα. Όλοι οι σπουδαστές μας συμμετέχουν δύο και τρείς φορές το χρόνο σε συναυλίες που διοργανώνονται στην υπέροχη Αίθουσα Συναυλιών μας. Σεμινάρια, Διαγωνισμοί και Συναυλίες συμπληρώνουν το έργο μας και συνεχίζουν μια παράδοση…132 χρόνων μουσικής προσφοράς στην πόλη μας.

Το Ωδείο Πατρών Φιλαρμονική Εταιρία με κοινή και σύμφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διδακτικού Προσωπικού, αντιμετωπίζει με σεβασμό και ειλικρίνεια τους μαθητές του και τις οικογένειες τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών στη Ρήγα Φεραίου 7 και στο τηλ. 2610-277740 η στην ιστοσελίδα www.fe-odeiopatron.gr