Ο Στέφανος Ξενάκης στην Πάτρα με το «Οι 2 μας: Συζητήσεις με τον εαυτό μου»

Οι εκδόσεις KEY BOOKS και το βιβλιοπωλείο Discover σας προσκαλούν στην ομιλία του συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη με τίτλο «Γιατί όχι;» βασισμένη στο νέο του βιβλίο «Οι 2 μας: Συζητήσεις με τον εαυτό μου», την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Βούρβαχη 3).

Σε μια ανατρεπτική ομιλία θα ακούσουμε, θα συνομιλήσουμε με τον Στέφανο Ξενάκη και θα αναρωτηθούμε, «Γιατί ΟΧΙ;» Γιατί να μην κάνω το διαφορετικό, αυτό που ΔΕΝ κάνουν οι πολλοί; Αυτό που όμως είναι αυτό για το οποίο διψάει η καρδιά μου και συχνά επιτάσσει η κοινή λογική. (η οποία δεν είναι πάντα τόσο κοινή)

Ο Στέφανος Ξενάκης είναι αφοσιωμένος και πιστεύει όσο κανείς άλλος στην αυτοβελτίωση, στην αλλαγή και την προσωπική εξέλιξη, έννοιες τις οποίες υπηρετεί παθιασμένα, με τα κείμενα και τις διαλέξεις του.

Το νέο του βιβλίο με τίτλο , «Οι 2 μας: Συζητήσεις με τον εαυτό μου»είναι ένα τρυφερό, θαρραλέο και πολύ προσωπικό βιβλίο. Σαυτό ο Στέφανος Ξενάκης ανοίγει την καρδιά και το µυαλό του, φωτίζοντας πολύπλευρα τη σημαντικότερη σχέση της ζωής µας, αυτή µε τον εαυτό µας. Ίσως το κοµµάτι µας που περισσότερο απ’ όλα χρειάζεται αποδοχή, είναι το δύσκολο, το βρόμικο, το σκοτεινό, αλλά και το πιο πολύτιμο.

«Κι όταν κάτσαμε τελικά και τα είπαμε οι δυο μας, είχε πολλά να μου πει κι αυτός. Παρόμοια με τα δικά μου. Ένα μεγάλο παράπονο κι ένα μεγάλο γαμώτο ο υπέρτιτλος. Γιατί μου το έκανες αυτό όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί με μίσησες τόσο φθονερά; Γιατί δεν κάτσαμε ποτέ να μιλήσουμε; Και γιατί ποτέ δεν με αποδέχτηκες; Κι εδώ μόνο μία επιλογή. Άνευ όρων αποδοχή. Ακριβώς όπως ήμουν. Στο τώρα. Όχι στα "όταν" που ποτέ δεν ήρθαν».
Σ' ένα τρυφερό, θαρραλέο και πολύ προσωπικό βιβλίο, ο Στέφανος Ξενάκης ανοίγει την καρδιά και το μυαλό του, φωτίζοντας πολύπλευρα τη σημαντικότερη σχέση της ζωής μας, αυτή με τον εαυτό μας. Ίσως το κομμάτι μας που περισσότερο απ' όλα χρειάζεται αποδοχή, είναι το δύσκολο, το βρόμικο, το σκοτεινό, αλλά και το πιο πολύτιμο.
«Δύσκολο να δημοσιεύσω τους διαλόγους αυτούς; Αφάνταστα πιο δύσκολο να τους κάνω. Όμως και αφάνταστα λυτρωτικό». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)