Αιγιάλεια: Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τις εξελίξεις με την υγεία του Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου

Σε κλίμα σιωπηλό και βαρύ διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, υπό τη σκιά της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης της υγείας του Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος ως γνωστόν νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου από τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και υπέστη δύο διαδοχικά εγκεφαλικά επεισόδια και ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στη Γερμανία για να χειρουργηθεί την άλλη εβδομάδα, λόγω προβλήματος υγείας που ανακάλυψε πριν από λίγες μόλις ημέρες.

Ξεκινώντας τη συνεδρίαση, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Γιδά, τόνισε ότι η δημοτική ομάδα του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα να μην αναβληθεί η συνεδρίαση γιατί δεν θα το ήθελε ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος. "Ήθελε να προχωρούν τα θέματα χωρίς καθυστερήσεις. Τον αναπληρώνει ο κ. Αγγελόπουλος ο οποίος βρίσκεται μαζί μας με τηλεδιάσκεψη και ο επόμενος αναπληρωτής είναι ο κ. Βασίλης Χριστόπουλος" πρόσθεσε η κα Γιδά καλώντας στη δημαρχιακή θέση στο προεδρείο τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων. Ο κ. Χριστόπουλος αρνήθηκε ευγενικά και ζήτησε να μείνει στη θέση του, σημειώνοντας: "Είναι δύσκολο και άβολο το σημερινό συμβούλιο, ο δήμαρχος, ο άνθρωπός μας, περνάει δύσκολες ώρες. Δυστυχώς μπορεί να ήταν υπερδραστήριος και έτσι τον γνωρίζαμε αλλά ο οργανισμός του τον πρόδωσε. Αποφασίσαμε όμως να κάνουμε κανονικά σήμερα τη συνεδρίαση, γιατί αυτό ταιριάζει στις απόψεις και στην ιδεολογία του δημάρχου και οφείλουμε να τιμήσουμε το ρόλο μας".

Παίρνοντας το λόγο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γούτος φανερά συγκινημένος, σημείωσε μεταξύ άλλων: "Αυτό που συνέβη στον Δημήτρη μας έχει συγκλονίσει όλους. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψουμε το τι νιώθει καθένας μας εδώ μέσα. Στεκόμαστε με όλη μας τη δύναμη στο πλευρό του δημάρχου σε αυτή την άνιση μάχη που δίνει. Πολλές φορές έχουμε συγκρουστεί αλλά πάντα σε πολιτικό επίπεδο και ποτέ σε ανθρώπινο, οι διαφορές μας είναι σε θέματα φιλοσοφίας για τη διοίκηση του Δήμου και μόνο". Ο ίδιος συνέχισε: "Περιμέναμε να αναβάλετε τη σημερινή συνεδρίαση, ως μίνιμουμ ένδειξη σεβασμού σε αυτό που περνάει ο εν ενεργεία δήμαρχος. Αν προσπαθείτε να δείξετε ότι υπάρχει κανονικότητα, εσφαλμένα το κάνετε γιατί δεν υπάρχει. Είναι δεδομένο ότι δεν θα κάνουμε καμία ερώτηση ή τοποθέτηση προ ημερησίας". Η κα Γιδά απάντησε ότι "ο Δήμαρχος είναι εν ζωή και αναπληρώνεται και το γεγονός πως όλοι είναι συγκλονισμένοι δεν χρειάζεται να αναλυθεί αλλά πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων".

"Η παράταξή μας εκφράζει τις ειλικρινείς ευχές τις δικές μας και όλης της κοινωνίας, να γίνει ένα θαύμα και ο Δήμαρχος να γυρίσει κοντά μας" είπε με τη σειρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, συνεχίζοντας: "Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του Δημάρχου που περνά αυτή τη δύσκολη στιγμή, να έχουν δύναμη και κουράγιο. Κατανοούμε τη θλίψη και την αμηχανία των συνεργατών του δημάρχου, πρέπει να δείξουν δύναμη, ψυχραιμία και σοβαρότητα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που περνάει ο δήμος μας. Πιστεύω ότι το θέλει και ο δήμαρχος. Προφανώς δεν θα θέσουμε θέματα προ ημερησίας και εφόσον η δημοτική ομάδα αποφάσισε να γίνει το συμβούλιο, εμείς θα διευκολύνουμε τη συνεδρίαση γιατί είναι απαραίτητο να περάσουν τα θέματα και να δώσουμε τη συμπεριφορά μας την ομοψυχία που έχουμε όλοι όσοι υπηρετούμε τα κοινά, γιατί τον δήμο μας τον βρήκε μια περιπέτεια και πρέπει εμείς να ανταπεξέλθουμε".

Στη συνέχεια, μετά από σύντομη συζήτηση και τοποθετήσεις εγκρίθηκε ψήφισμα των εκπαιδευτικών για το ζήτημα της κατάργησης των σχολικών επιτροπών των Δήμων και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.

filodimos.gr