Σοβαρή καταγγελία για εργασιακό εκφοβισμό σε Λύκειο του Πύργου

Τεταμένο φαίνεται πως είναι το κλίμα σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πύργο, εξαιτίας περιστατικού που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ δύο καθηγητριών.

Μάλιστα, το εν λόγω περιστατικό φαίνεται πως θα πάρει και τον δρόμο της δικαιοσύνης, αφού μια εκ των καθηγητριών που εμπλέκονται έχει ήδη κινηθεί νομικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», αφορμή για τα παραπάνω φαίνεται πως αποτέλεσε η συμπεριφορά καθηγήτριας στο 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου σε βάρος συναδέλφου της που διδάσκει στο ίδιο σχολείο, η οποία σύμφωνα με το εξώδικο που έχει επιδοθεί από την πλευρά της καταγγέλλουσας, έχει καταφερθεί εναντίον της με συκοφαντικές εκφράσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν και το εκπαιδευτικό της έργο αλλά και δραστηριότητες εντός του σχολείου με μαθητές.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ο τρόπος με τον οποίο η καθηγήτρια που κινήθηκε νομικά έμαθε για όσα ειπώθηκαν σε βάρος της από την συνάδελφό της και μάλιστα σε στιγμή που η ίδια δεν ήταν μπροστά.

Πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» αναφέρουν ότι η εκπαιδευτικός που κατήγγειλε τις συκοφαντίες προς το πρόσωπό της, ζήτησε από τον διευθυντή του σχολείου να της παραδώσει υλικό από μια σχολική γιορτή για την οποία ήταν υπεύθυνη και η ίδια και λόγω παράλληλης ενασχόλησής της με την τέχνη ήθελε να έχει το απαραίτητο υλικό.

Πράγματι, ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ της παρέδωσε έναν ενιαίο σειριακό δίαυλο, γνωστό και ως USB, το οποίο εκτός από το βιντεοληπτικό υλικό της σχολικής γιορτής, περιείχε αρχεία με ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες εμφανιζόταν αυτός, αλλά και μια άλλη καθηγήτρια, στις οποίες, σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα η δεύτερη αναφέρεται με συκοφαντικές εκφράσεις προς την εκπαιδευτικό, που ήταν υπεύθυνη για τη γιορτή. Το θέμα εκτός από νομική διάσταση έλαβε και εκπαιδευτική.

Μόλις χθες, στην έδρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κλήθηκε η καταγγέλλουσα καθηγήτρια αλλά και ο διευθυντής του σχολείου, προκειμένου να ενημερώσουν τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης κ. Ανδρέα Ζέρβα για το περιστατικό.

Η καταγγελία από τον δικηγόρο

Στη συνάντηση προσπάθησε να συμμετάσχει και ο δικηγόρος της καταγγέλουσας κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος, ωστόσο δεν του επετράπη και μάλιστα κλήθηκε δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. για να τον απομακρύνει. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Αντωνόπουλος παρέμεινε μέχρι τέλους στον διάδρομο της Δευτεροβάθμιας και μετά την έξοδο των εμπλεκομένων προσπάθησε και πάλι να εισέλθει στο γραφείο του κ. Ζέρβα, ο οποίος για δεύτερη φορά τον απέπεμψε και πάλι με σύλληψη από την αστυνομία.

Βγαίνοντας από το κτίριο, ο κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»: «Η εντολέας μου κατήγγειλε μακρόχρονο εργασιακό bullying, εξυβρίσεις, δυσφημήσεις και προπηλακισμούς από συνάδελφό της. Τις καταγγελίες της τις στηρίζει σε μαρτυρίες αλλά και σε διαλόγους καταγεγραμμένους σε υλικό που κατά λάθος της παρέδωσε αυτός που έκανε την παράνομη (γι’ αυτόν) καταγραφή. Ο κ. Ζέρβας που κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. για να με συλλάβει, αντί να διερευνήσει, ως όφειλε, την ουσία των καταγγελιών, απεύθυνε ‘’νουθεσίες’’ και συγκεκαλυμμένες απειλές προς την εντολέα μου να αποσύρει τις καταγγελίες της διότι αλλιώς ‘’θα μπλέξει και η ίδια διότι … κατέχει παράνομο αποδεικτικό υλικό!!!’’. Ενώ αυτός που δημιούργησε και της χορήγησε αυτό το υλικό είναι λευκή περιστερά κατά τον κ. Ζέρβα. Οψόμεθα εις Φιλίππους κ. Ζέρβα».

patrisnews.gr