Prorata: Κυριαρχία ΝΔ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν τα ποσοστά Κασσελάκη

Την κυριαρχία της ΝΔ παρά την εντεινόμενη δυσαρέσκεια λόγω της ακρίβειας καταγράφει και η δημοσκόπηση της Prorata, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Attica tv. To 72% δηλώνει ότι «σίγουρα» ή «μάλλον» η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και η ακρίβεια, η Υγεία, η Παιδεία, η εγκληματικότητα και οι χαμηλοί μισθοί αναφέρονται ως τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας. 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 24%, το ΠΑΣΟΚ  βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ να δίνουν μάχη επικράτησης στη ζώνη του 9 με 10%. Η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Φωνή Λογικής  αθροίζονται στο 17,5%. Ένα  εύρημα της συγκεκριμένης  έρευνας είναι ότι στην κατηγορία όσων δηλώνουν ότι δύσκολα βγάζουν τον μήνα (21% του συνόλου των ερωτηθέντων), πρώτο κόμμα εμφανίζεται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 14%, δεύτερο το ΚΚΕ με 13% και ακολουθεί τρίτη η ΝΔ με 12,5%.

Μετατοπίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλες είναι οι μετατοπίσεις που καταγράφει η Prorata, με το 47% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος και το 63% να θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς. Εν σχέσει με τις εσωκομματκές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να προηγείται με 27%, το σύνολο ωστόσο όσων υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες Φάμελλου και Γεροβασίλη (η έρευνα ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα που η πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία) βρίσκεται στα ίδια επίπεδα.

Ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο εμφανίζεται να διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 22% και την Άννα Διαντοπούλου με 21%. Στο 15% καταγράφεται ο Παύλος Γερουλάνος, 4% αποσπά η Μιχάλης Κατρίνης και 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου. Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί σύμφωνα με την έρευνα προβάδισμα και στον δεύτερο γύρο, υπερέχοντας του Χάρη Δούκα (45% έναντι 38% του Δημάρχου Αθηναίων) και της Άννας Διαμαντοπούλου (44% έναντι 38%), όπως και του Παύλου Γερουλάνου (48% έναντι 37%). Στα επίπεδα του 10% εμφανίζονται όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ή δεν θέλουν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους. Σημειώνεται ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

protothema.gr