Latte Makeup: Το απόλυτο φθινοπωρινό look με ζεστές, καφέ αποχρώσεις

Οι τόνοι του latte makeup look είναι άκρως φθινοπωρινοί και ιδανικοί για καθημερινές εμφανίσεις.

Από την πρώτη στιγμή, δηλώνω ότι συμφωνώ πως πρέπει να σταματήσουμε την εμμονή του διαδικτύου να ονομάζει τις τάσεις ομορφιάς και μόδας με τυχαία φαγητά (tomato girl;). Ωστόσο, αν υπάρχει μία τάση με όνομα φαγητού ή ποτού που μπορώ να υποστηρίξω, αυτή είναι το «latte makeup». Εκτός απο την εύστοχη ονομασία του, το viral look είναι εύκολο να αναδημιουργηθεί και ταιριάζει εξαιρετικά σε όλους τους τόνους επιδερμίδας και χρώματα ματιών. Επιπλέον είναι ιδανικό για την εποχή μιας και οι τόνοι του look «φωνάζουν» φθινόπωρο.

Το latte makeup βασίζεται σε ζεστούς καφέ τόνους και περιλαμβάνει bronzer σε κρεμώδη υφή, καφέ eyeliner και έναν ουδέτερο, juicy τόνο στα χείλη. Για όσες έχουν διαρκώς ροδαλά μάγουλα, το latte makeup είναι μια νίκη καθώς αντικαθιστά τα έντονα ροζ ή κόκκινα ρουζ με πιο nude και μπρονζέ αποχρώσεις. Το trend δημιουργήθηκε στο TikTok από την beauty guru Rachel Rigler, αλλά το look ξεκίνησε από την Αυστραλή μακιγιέρ Tanielle Jai (η οποία επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει πλήρως το όνομα «latte»).

Πώς να δημιουργήσεις το «Latte» Makeup Look

The bronzy, glowy base

Η βάση του latte makeup περιλαμβάνει foundation ή skin tint με ελαφριά κάλυψη, κρεμώδες bronzer, concealer και ένα bronzer σε πουδρένια υφή για να σταθεροποιηθεί. Για να πετύχεις ένα φυσικό, ηλιοκαμένο αποτέλεσμα, η Rigler προτείνει να εφαρμόσεις το foundation ή skin tint σε όλο το πρόσωπο εκτός από τη μύτη, ώστε να αναδειχθούν οι φυσικές φακίδες. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε bronzer ή contour στα μάγουλα και ολοκλήρωσε με το πουδρένιο bronzer.

The shimmery brown eye

Δεν υπάρχει «λάθος» τρόπος να πετύχεις το latte eye. Για καθημερινή εμφάνιση, μπορείς να εφαρμόσεις το bronzer σου στην κόγχη των ματιών, να προσθέσεις λίγο καφέ eyeliner στη γραμμή των βλεφαρίδων και that's it. Για ένα πιο glam look, χρησιμοποίησε σκούρα καφέ σκιά στην κόγχη, καφέ eyeliner και στην εσωτερική γραμμή των ματιών και λίγο χρυσή σκιά στην εσωτερική γωνία.

The shimmery brown eye

Ολοκλήρωσε το look με nude χείλη. Χρησιμοποίησε ένα nude ή caramel μολύβι χειλιών και ένα gloss για ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Η Rigler προτείνει να απλώσεις το υπόλοιπο bronzer και foundation πάνω από τα χείλη σου για έναν ακόμα πιο φυσικό τόνο πριν προσθέσεις το μολύβι.

Πώς να προσαρμόσετε το «Latte» Makeup σε διαφορετικούς υποτόνους

Αν η πρώτη σου σκέψη είναι ότι το latte makeup δεν σου ταιριάζει, ξανασκέψου το. Το look είναι εξίσου κολακευτικό τόσο για ανοιχτούς, όσο και για βαθύτερους τόνους δέρματος. Οι άνθρωποι με ψυχρούς υποτόνους πρέπει να επιλέξουν πιο γκριζωπούς καφέ τόνους, ενώ εκείνοι με θερμούς υποτόνους πρέπει να επιλέξουν καφέ με ροζ υποτόνους.

https://www.womenonly.gr/