Super League 1: Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ανεβασμένο ΟΦΗ

Σέντρα στις 16:30

Με το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ανοίγει το πρόγραμμα της 5ης ημέρας της Super League 1 την Κυριακή. 

Ο Λεβαδειακός που επέστρεψε φέτος στα σαλόνια ψάχνει βαθμούς για να ξεκολλήσει από την προ τελευταία θέση της βαθμολογίας ενώ ο ΟΦΗ είναι στην 5η θέση και θέλει να παραμείνει στην εξάδα. 

Ο ΟΦΗ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη (3-2) επί του Άρη στο Ηράκλειο και ο Λεβαδειακός από το 2-2 με τον τελευταίο Πανσερραϊκό στις Σέρρες. 

Η ιστορία 

Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων έχει τα πρώτα ίχνη της στην σεζόν 1967-68, όταν συναντήθηκαν για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, αλλά χρειάστηκαν αρκετές δεκαετίες ώστε να βρεθούν σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League.

Η πρώτη τους αναμέτρηση έγινε με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό στις 29 Νοεμβρίου 1987 και τελείωσε ισόπαλη 1-1 (62’ Κάβουρας – 87’ Αθανασιάδης). Ο Λεβαδειακός κράτησε το αήττητο της έδρας του και στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια (τρεις νίκες – μία ισοπαλία) για να φύγει για πρώτη φορά νικητής από την Βοιωτία ο ΟΦΗ στις 18 Σεπτεμβρίου 1994. Οι Τζουγκάνοβιτς, Φρατζέσκος και Μαχλάς είχαν σκοράρει για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Νίκολιτς είχε μειώσει για τους γηπεδούχους.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό είναι το 2-1, με τέσσερις παρουσίες, ενώ υπάρχουν και τρεις νίκες με 1-0. Όλες τους οι ισοπαλίες είναι με 1-1 και δεν υπάρχει μέχρι τώρα παιχνίδι στην έδρα του Λεβαδειακού στο οποίο να μην έχει σημειωθεί γκολ.

Η ομάδα της Βοιωτίας από τις 30 Μαρτίου 2014 μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου 2018 κατάφερε να σημειώσει τρεις διαδοχικές νίκες ανεξάρτητα έδρας και σε αυτές να προσθέσει το 3-0 α.α. με αποτέλεσμα να δημιουργήσει το καλύτερο της σερί κόντρα στην ομάδα της Κρήτης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ

15 ΑΓΩΝΕΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

ΓΚΟΛ: 20-15

 

ΠΗΓΗ