Σία Αναγνωστοπούλου: Έκδοση ψηφίσματος για τη μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών σχολικών τμημάτων σε Λουσικά & Ριόλο

Κοινοβουλευτική αναφορά

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε  η βουλευτής  Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ,  μέσω του οποίου εκφράζει τη δικαιολογημένη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη μη έγκριση λειτουργίας τμημάτων Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας στο Λύκειο Λουσικών και στο Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις Ριόλου και ζητά να επανεξετασθεί άμεσα η απόφαση τόσο για το Λύκειο Λουσικών, όσο και για το Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις Ριόλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Σύμφωνα με το ψήφισμα , στο Λύκειο Λουσικών είχε δοθεί θετική εισήγηση τόσο από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, όσο και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και είχαν μάλιστα γίνει και οι απαιτούμενες διαθέσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι μαζί με τους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς καλύπτουν πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες λειτουργίας του τμήματος κατεύθυνσης του Λυκείου Λουσικών. Και στις δύο σχολικές μονάδες διαχρονικά δίνεται έγκριση κατά παρέκκλιση για λειτουργία ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης.

Η κυβερνητική απόφαση να καταργήσει τα ολιγομελή τμήματα αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στην ήδη παραμελημένη περιφέρεια. Με αυτή την πολιτική, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία αντίληψη για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε όλα τα σχολεία, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες για μόρφωση".

Η ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς  τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: «Έκδοση ψηφίσματος περί της μη έγκρισης λειτουργίας ολιγομελών Τμημάτων στο Λύκειο Λουσικών και στο Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις στο Ριόλο Δήμου Δυτικής Αχαΐας».

Η βουλευτής  Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει ως αναφορά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ,  μέσω του οποίου εκφράζει τη δικαιολογημένη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη μη έγκριση λειτουργίας τμημάτων Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας στο Λύκειο Λουσικών και στο Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις Ριόλου και ζητούν να επανεξετασθεί άμεσα η απόφαση τόσο για το Λύκειο Λουσικών, όσο και για το Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις Ριόλου.

Σύμφωνα με το ψήφισμα , στο Λύκειο Λουσικών είχε δοθεί θετική εισήγηση τόσο από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, όσο και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και είχαν μάλιστα γίνει και οι απαιτούμενες διαθέσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι μαζί με τους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς καλύπτουν πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες λειτουργίας του τμήματος κατεύθυνσης του Λυκείου Λουσικών. Και στις δύο σχολικές μονάδες διαχρονικά δίνεται έγκριση κατά παρέκκλιση για λειτουργία ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης.

Επισυνάπτεται το σχετικό ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά του ψηφίσματος, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 Η Καταθέτουσα Βουλευτής

Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ