Ο Τζιμπρίλ Σισέ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους για φορολογική απάτη

Περιπέτεια για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ των γαλλικών ΜΜΕ, ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φορολογική απάτη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο δημοσίευμά της η «Le Parisien»:

«Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ύποπτος για ξέπλυμα και φορολογική απάτη, κατάχρηση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων και παράλειψη λογιστικών στοιχείων.

Ο πρώην διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής δικάστηκε την Τετάρτη, ερήμην του, για ξέπλυμα και φορολογική απάτη στη Μπαστιά, όπου απαιτήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Η απόφαση θα εκδοθεί στις 13 Νοεμβρίου από το ποινικό δικαστήριο της Μπαστιά. Ο 43χρονος πρώην παίκτης είναι ύποπτος ειδικότερα για ξέπλυμα, κατάχρηση εταιρικής περιουσίας και παράλειψη λογιστικών στοιχείων. Ο εισαγγελέας της Μπαστιά Ζαν-Φιλίπ Ναβάρ, ζήτησε την αθώωση για πράξεις φορολογικής απάτης που είχε αρχικά στόχο η εισαγγελία.

Μια μονομελής απλοποιημένη ανώνυμη εταιρεία (SASU) με έδρα το Φουριανί (Haute-Corse), τόπος κατοικίας στην Κορσική του πρώην επιθετικού της Μπαστιά (σ.σ. ο Σισέ έπαιξε εκεί τη σεζόν 2014-15), είναι στο στόχαστρο. Ενώ η εταιρεία τέθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση το 2020, ο συνδεδεμένος τρεχούμενος λογαριασμός παρέμενε σε χρέος 550.000 ευρώ, κάτι που συνιστά, σύμφωνα με την εισαγγελία, κατάχρηση εταιρικής περιουσίας.

Η έρευνα θεωρεί ότι δεν δήλωσε το ποσό αυτό στην εφορία, γεγονός που χαρακτηρίζει φορολογική απάτη. «Μετέφερε χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς», υποστήριξε ο εισαγγελέας. Το ξέπλυμα και η φορολογική απάτη συνίσταται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην επανεισαγωγή στο οικονομικό κύκλωμα χρημάτων που κρύβονται από τις εφορίες. Η έρευνα αναφέρει και φορολογική οφειλή 230.000 ευρώ για παράλειψη δήλωσης ΦΠΑ και εταιρικού φόρου.

Για τον δικηγόρο υπεράσπισης, η μικροεπιχείρηση χρησιμοποιήθηκε για τη διαχείριση εισοδήματος που συνδέεται με την εικόνα του Τζιμπρίλ Σισέ, τη στιγμή της μετατροπής του ως DJ και σύμβουλος ποδοσφαίρου για την τηλεόραση.

«Έχει περάσει αυτό εδώ και χρόνια. Χρωστάει τεράστια ποσά στην εφορία. Δεν μπορεί να υπάρξει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Είχε δυσκολίες με τη λογιστική εταιρεία που δεν διαχειρίστηκε καλά τον φάκελο και δεν τον ενημέρωσε», υποστήριξε ο Μάλκολ Μουλνταϊά».

https://www.sportal.gr/