ΣΥΡΙΖΑ: live η ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή - «Αλέξη, έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο»

Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό το κόμμα έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία και ο τρόπος με τον οποίο θα μιλήσει σήμερα ο ένας στον άλλο σήμερα και αύριο εδώ μέσα ελπίζω να είναι αντάξιος του κόμματος. Από τη δική μου πλευρά αυτό θα γίνει», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την ομιλία του.

«Δεν περιμένω να συμφωνήσουμε στα πάντα. Ας συμφωνήσουμε όμως ότι υπάρχει κάτι που μας ενώνει», υπογράμμισε. Χαρακτηρίζοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής «κρίσιμη», επισήμανε ότι δύο είναι οι δρόμοι που υπάρχουν: «Να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για αντιπολίτευση στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και από την άλλη η «στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση».

Παράλληλα, τόνισε πως οι «φατρίες» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα, «ενώ άλλαξε πολλά στη χώρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βαφτίζομαι διχαστικός από αυτούς που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής και τρώνε τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας ενότητα», σχολίασε.

 

 Για Παύλο Πολάκη:

Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή και η επιλογή μου

«Αλέξη, έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο»

«Ο Τσίπρας είναι αυτός που με έφερε στην πολιτική. Αυτός με φύτεψε στο επικρατείας. Τιμώ την κυβέρνησή του και μας. Έχω τρεις επιμέρους διαφωνίες, το πρώτο εξάμηνο, ο νόμος Κατρούγκαλου και το ύψος του μαξιλαριού. Η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω “Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο”. Το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι», τόνισε για τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως «συνηθίζεται οι πρώην πρόεδροι να στηρίζουν τους διαδόχους τους».